Malatya'da Lezzet Şöleni: Dünya Mutfağı Malatya Sofrasında Buluştu
Malatya, 16 farklı ülkeden gelen öğrencilere geleneksel lezzetlerini tanıttı: analıkızlı köfte ve kiraz yaprağı köftesi yapımı büyük ilgi gördü.

16 farklı ülkeden 18 yabancı öğrenciyi ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem “Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği ‘2025 Türkçe Yaz Okulu’ projesi kapsamında üç hafta eğitim, kültür ve sanat ile dolu dolu bir program yürüttük. Öğrencilerimiz 60 saatlik Türkçe eğitiminin yanı sıra kültürel etkinliklerle şehrimizi daha yakından tanıma fırsatı buldu” dedi.
Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar “Malatya kültürünü tanıtmak amacıyla bugün siz kıymetli misafirlerimizle birlikte mutfağımızın en sevilen tatlarını deneyimledik. Analıkızlı ve kiraz sarması gibi özel yemeklerimizi hep birlikte yaptık, tattık. Bu etkileşimler bizleri birbirimize daha çok yakınlaştırıyor” dedi.