Malatya'da İstiklal Marşı İçin Anlamlı Buluşma
Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yıl dönümünde şehit aileleri ve gazilerle birlikte anlamlı bir çalışmaya imza attı. Hazırlanan özel VTR'de İstiklâl Marşı'nın mısraları şehit aileleri ve gazilerin kendi sesleriyle okundu.
Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından, İstiklâl Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümü dolayısıyla “Gençlerle İstiklâlden İstikbale” temalı anlamlı bir program düzenlendi. Şehit aileleri ve gazilerle birlikte hazırlanan çalışma kapsamında İstiklâl Marşı’nın mısralarının onların kendi sesleriyle okunduğu özel bir VTR hazırlandı.
Malatya Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, şehit aileleri, gaziler, şehit ve gazi derneklerinin başkanları ile çok sayıda genç katıldı.
Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile başladı. Ardından Gençlik Meclisi tarafından hazırlanan ve şehit aileleri ile gazilerin İstiklâl Marşı’nın mısralarını kendi sesleriyle seslendirdiği VTR katılımcılara izletildi. Hazırlanan çalışmayla İstiklal Marşı’nın kabul yıl dönümü vesilesiyle vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerin hatırasını yaşatmak ve genç kuşaklarda millî bilinç ile tarih şuuru oluşturmak amaçlandı.
Programda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, şehit aileleri ve gazilerin millet için taşıdığı değerin çok büyük olduğunu belirtti. Şehit ailelerinin en kıymetli emanetler olduğunu ifade eden Başkan Er, gazilerin ise cesaretleri ve fedakarlıklarıyla bu toprakların yaşayan kahramanları olduğunu söyledi. Bugün huzur içinde kurulan iftar sofralarının şehitlerin aziz hatırası ve gazilerin fedakârlıkları sayesinde mümkün olduğunu dile getiren Er, şehitlerin bıraktığı emanetlere sahip çıkmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.
Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar ise İstiklal Marşı’nın milletin bağımsızlık mücadelesinin en güçlü sembollerinden biri olduğunu belirterek, şehitlerin fedakarlıkları ve gazilerin kahramanlıkları sayesinde kazanılan bu vatanın değerinin yeni nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. Batar, gençlerin böylesine anlamlı bir çalışmaya öncülük etmesinin milli bilinç açısından son derece kıymetli olduğunu söyledi.
Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Anıl İnce de konuşmasında 12 Mart’ın yalnızca bir tarih değil, milletin bağımsızlık iradesinin simgesi olduğunu belirtti. Gençlik Meclisi olarak İstiklal Marşı’nın kabul yıl dönümünü yalnızca bir törenle değil, marşın taşıdığı ruhu yaşayarak ve yaşatarak anmak istediklerini ifade eden İnce, “İstiklal Marşı’nı en güzel, onun bedelini ödeyenler okur” diyerek şehit aileleri ve gazilere teşekkür etti.
Bakmadan Geçme