Malatya'da İlk: Arslantepe İlham Verdi, Üniversiteliler Mutfakta Yarıştı
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kale MYO'nun ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen 'Arslantepe'nin Işığında Türk Mutfağı' adlı üniversiteler arası yemek yarışmasında, öğrenciler hem rekabet etti hem de Anadolu mutfağına hayat verdi.
Yarışmaya Elazığ Fırat Üniversitesi’nden katılan bir öğrenci, Elazığ’a özgü lezzetleri modern bir yorumla pizzaya taşıdı. Yaptığı pizzayı anlatan yarışmacı, “Pizza alanında katıldık. Bireysel olarak yarışmaya başladım ve son 5 dakika kala tamamını yetiştirdim. Mutluyum. Pizzada da yan kenar dolgusunda Elazığ'ın özel peynirli ekmek harcını Antep fıstığıyla birleştirip kullandım. Tabanında küncü ezmesi ve pekmez bulunmakta. Üstünde dut ve cevizi tereyağında sote Kullandım. Üzerinde de Elazığ'ın yerli vişnesinden bir vişne sos bulunuyor” dedi.