Malatya'da Hindistan Çarşısı yeniden kuruldu

Malatya'da 6 Şubat depremlerinde iş yerleri yıkılan esnaflar, çevre yolu etrafında konteyner ve tezgahlarda hizmet vermeye başlamıştı. 'Hindistan Çarşısı' olarak adlandırılan, çevreyolu etrafına dizilen tezgahlar ve konteynerler kötü görüntü oluşturduğu gerekçesiyle kaldırılmıştı. Ancak konteyner ve tezgahlar aylar sonra aynı bölgeye yeniden yerleştirildi. Esnaflar, sürekli kaldırılmanın kendilerini mağdur ettiğini öne sürerek, 'Depremden sonra zaten buradaydık, kaldırdılar, şimdi yeniden buraya taşıttılar, Seyyar satıcılara döndük' diye konuştular.

Malatya'da Hindistan Çarşısı yeniden kuruldu

Malatya'da 6 Şubat depremlerinde binlerce iş yeri yıkılmıştı. Depremden sonra iş yerleri yıkılan esnaflar, çevre yolu ve işlek caddelerde tezgah açıp çadırlarda hizmet vermeye başlamıştı. Ancak, daha sonra belediye bu tezgahları kaldırmıştı. Yaklaşık 10 ay sonra, belediye bu kez çevre yolu alt geçit üzerinde bulunan alana konteyner koyarak iş yerlerini oraya taşıdı. Ancak, bu durum esnafın tepkisine neden oldu. 

Malatya, ‘Hindistan'a döndü’ yorumları yapılmıştı

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde binlerce iş yerinin yıkıldığı Malatya'da, esnaflar depremlerden sonra çevre yolu ve işlek cadde üzerinde tezgah açıp çadırlarda hizmet vermeye başlamış ve çevreyolu üzerinde kurulan derme çatma iş yerleri nedeniyle "Malatya, Hindistan'a döndü" yorumları yapılmıştı. Daha sonra tezgahlar kaldırılırken bugünlerde yeniden o bölgeye konteyner ve tezgahların kurulmasına esnaflar tepki gösterdi. Depremden sonra da çevreyolunda tezgah açtıklarını belirten esnaf, "O zaman belediye tezgahlarımızı kaldırdı. Şimdi yeniden tezgahlarımı buraya taşıttılar, Seyyar satıcılara döndük" açıklamasını yaptı.

Müşteriler nerede olduğumuzu bilmiyor

Çevreyolu alt geçit üzerinde bulunan alana konteyner koyarak iş yerlerini oraya taşıyan esnaf, "Bizim iş yerlerimiz depremden sonra zaten buradaydı. O zaman belediye cebren bizim tezgahlarımızı kaldırdı, çarşı merkezine eski iş yerlerimizin oraya götürdük. Şimdi yeniden tezgahlarımı buraya taşıttılar. Hatta onlar kaldırmamıza yardım ettiler. Madem buraya geri getireceklerdi, niye bizi kaldırdılar. Göçebe hayat yaşatıyorlar. Seyyar satıcılara döndük. İş yerimiz nerede müşterilerimiz bilmiyorlar" açıklamasını yaptı.