Malatya'da Esnaf Ranta Mı Kurban Ediliyor? Proje Gizlendi..

6 Şubat tarihli depremlerde yıkılan ve yeniden inşasına başlanılan Malatya'da çarşı esnafı, çarşı ile alakalı projelerde esnafa bilgilendirme yapılmadığını, fikirlerinin dahi sorulmadığını belirterek, rant uğruna çok sayıda küçük esnafın ekmeğine göz dikildiğini öne sürdü.

Malatya'da Esnaf Ranta Mı Kurban Ediliyor? Proje Gizlendi..

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya’da birçok bina ve iş yeri yıkıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı hasarın ardından Malatya'da çarşı projesi kapsamında yapımına başlanan iş yerleri ve konutlar yükseliyor. Yeniden imar edilen çarşı merkezinde esnaflar, yaşanan belirsizlikten dolayı şikayetlerini dile getirdiler. Soykan Parkı önünde toplanan esnaflar adına açıklama yapan Mehmet Bak, üç kuşaktır dedelerinden ve babalarından devraldıkları iş yerlerinin rant uğruna ortadan kaldırılmasına karşı çıkmak için bir araya geldiklerini belirterek, tek dertlerinin işyerlerinin kendi yerlerinde yapılarak gerçek sahiplerine teslim edilmesini istediklerini söyledi. Rant uğruna çok sayıda küçük esnafın ekmeğine göz dikildiğini ileri süren Bak, çarşı ile alakalı projelerin esnaflardan saklandığı, esnafın fikrinin daha sorulmadığını dile getirdi. 

Kenti başkaları tasarlıyor!

Malatya'da Esnaf Ranta Mı Kurban Ediliyor!Depremlerden ağır hasar alan Malatya’yı bilmeyenlerin tasarladığını ileri süren Bak, “Malatya'yı belki de ömründe hiç görmemiş, bir veya birkaç kişinin elinde oyuncak haline getirilmiştir. Son zamanlarda sıkça duyduğumuz, gerçekliğini teyit ettiremediğimiz elim bir durumu üzülerek belirtmek isteriz ki; Hatay ilinde 500’den fazla mimar ve planlayıcı ordusuyla çalışırken, Malatya'yı bir veya birkaç kişinin planladığı söyleniyor. Eğer bu gerçekse; Malatya'nın sahipsizliğini bir kez daha üzülerek görmüş oluyoruz. Bu şehri; bu şehirde yaşamış, bu şehrin geçmişini ve insanlarını tanıyan, Malatya'nın öz evlatları dururken neden başkaları tasarlıyor” şeklinde konuştu. 

Buna müsaade etmeyeceğiz

Malatya'da Esnaf Ranta Mı Kurban Ediliyor!Bak, “Bir gece vakti, birilerinin rantı uğruna, oldu bittiye getirilerek ekmek teknemizin ortadan kaldırılması; depremde ağır yara almış çarşı esnafını diri diri gömmekten başka bir şey değildir. Biz buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bu gaspın sorumluları her kim ya da kimler ise bunun faturasını ödeyemeyecekleri aşikardır. Yeniden ayağa kalkmaya çalışan Malatya köksüz ağaç gibi devrilmeye mahkum edilmektedir” diye konuştu. 

Yanlıştan dönmek erdemliktir

Malatya'da Esnaf Ranta Mı Kurban Ediliyor!Kimsenin malında gözü olmadıklarını ve dükkanlarının yerinde yapılarak teslim edilmesini istediklerinin altını çizen Bak, “Tek derdimiz kendi dükkanlarımızın kendi yerimizde ivedilikle yapılarak bizlere teslim edilmesidir. Kimsenin malında, parasında-pulunda gözümüz yok. Bizler çarşı esnafları olarak ekmeğimizin ve ekmek teknemizin peşindeyiz. Bunu korumak için sonuna kadar mücadele edeceğimizi duyurmak istiyoruz. Buradan algı oluşturmaya çalışacaklara da sesleniyoruz; Bizler; her birimiz Müslüman Türk evlatları olarak; camiye karşı bir tavır asla sergilemiyoruz, sergileyemeyiz. Aksine dinimizin temeli namazgahlarımızın çocuk oyuncağı haline getirilmesine karşıyız. Bu konuyla alakalı direkt ya da dolaylı; kişi, kurum ya da kuruluş kim varsa, duyuramadığımız sesimize kulak versinler. Yanlıştan dönmek zor değildir, aksine erdemliliktir.”