Malatya'da bir ay sonra 3 bin konut teslim edilecek

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,  kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde ilerlediğini belirterek, 'Temennimiz bir ay sonra Malatya'da yaklaşık 3 bin civarında konutumuz vatandaşımıza teslim edilmiş olacak' dedi.

Malatya'da bir ay sonra 3 bin konut teslim edilecek

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, bir TV kanalının canlı yayın konuğu oldu. 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya’da, kentsel dönüşümün hızla ilerlediğini ifade eden Güder,  iki ay önce 700 konutun vatandaşlara teslim edildiğini ve bir ay sonra da 3 bin civarında konutun teslim edileceğini söyledi.
Yaşanan depremlerin Battalgazi Belediyesine ders olduğunu  vurgulayan Güder, kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde devam edeceğini  belirtti. Güder, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirtmiş olduğu gibi kentsel dönüşüme bir an önce başlamamız gerekir diye böyle bir karar almıştık ve yüz on dekarlık bir alanda alan ilan ettik.  Bu depremden sonra bu konutlarımızı teslim etmiş olduk. Yaklaşık 700 konutu iki ay önce teslim etmiş olduk ve bundan sonraki süreçte de gerek Battalgazi Belediyesi olarak gerek Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından dönüşümler hızlı ve seri bir şekilde devam edecek. Temennimiz bir ay sonrasında Malatya'da yaklaşık 3 bin civarında konutumuz vatandaşımıza teslim edilmiş olacak. Biz sadece belediye olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığımız dışında önü geçtiğimiz hafta sonu dört yüz tane sosyal konutumuzun temeline atmış olduk. Burada da amacımız, özellikle depremden etkilenip kiracı olanlar depremden dolayı AFAD üzerinde hak sahibi olamayan vatandaşlarımızı burada hak sahibi etmek. Deprem konutlarına yakın bir düzeyde kiracılarımızı konut sahibi yapmak için Battalgazi Belediyesi olarak aralıksız bir şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.

İhtiyaçları belediye olarak karşılıyoruz

Çadırdaki tüm vatandaşları konteynerlere taşıdıklarını kaydeden Güder, konteynerde kalan tüm vatandaşların ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılandığını dile getirdi. Güder, şunları söyledi: “Tabii konteynerlerin altyapısı, üst yapısını düzenledik. Bunların ihtiyaçlarını  belediye olarak karşılıyoruz. Çok şükür şu an ciddi bir ihtiyaçları yok. Önümüz kış. Yani şu an yavaş yavaş kışa doğru yaklaşıyoruz. Tabii onların ısınma problemleri, izolasyonları vesaireleri damlamalar var. Onların inşallah tüm problemlerini belediye biz üzerimize aldık. İnşallah çözdük, çözmeye de devam edeceğiz. Hedefimiz depremden etkilenen insanlara azami düzeyde bunlara yardımcı olmak. “

Kentsel dönüşümü üst düzeyde tutmamız lazım

2020’de yaşanan Elazığ depreminden ders aldıklarını aktaran Güder,  belediyeler olarak kentsel dönüşümün üst düzeyde tutulması gerektiğine değindi. Güder, “ Toplu alanlarda, toplu yıkımlar var. Tabii bireysel dönüşümler de bu arada devam edecek ama bakanlığın yanında belediyeler olarak da kentsel dönüşümü üst düzeyde tutmamız lazım.  Bu bölgede oluşan deprem tüm belediyelere çıkarılacak bir ders olmuştur. Biz dersimizi zaten 2020’de çıkarmıştık. Çalışmalarımızı bu şekilde devam ettiriyoruz. İnşallah başka bir bölgede bu tür sorun sıkıntılar yaşanmaz diye ümit ediyorum” şeklinde açıklama yaptı.