Malatya'da beton fiyatları baskıya rağmen düşmedi! Vurgunculardan hesap sorulmalı

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da,  beton ve inşaat malzemelerinde fahiş fiyat uygulaması devam ediyor. Beton fiyatlarının yoğun baskıya rağmen hala düşürülmediğini ifade eden Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, 'Bu fiyatların aşağı çekilmesi ile birlikte tüm inşaat kalemleri bulunduğu konumdan aşağıya çekilecektir. Bu nedenle şehrin dinamikleri harekete geçmeli ve vurgunculardan hesap sorulmalıdır' dedi.

Malatya'da beton fiyatları baskıya rağmen düşmedi! Vurgunculardan hesap sorulmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya’da, beton ve inşaat malzemelerindeki fahiş fiyatlar nedeniyle yerinde dönüşüm projesi ve devam etmekte olan projeler sekteye uğradı. Bunun üzerine Rekabet Kurumu inşaat ham maddelerindeki fahiş fiyat uygulamalarına karşı harekete geçti ve birçok  beton şirketine  soruşturma açıldı. Ancak Malatya’da tüm baskılara rağmen beton ve inşaat malzemelerinde fiyatların düşmediğini dile getiren Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON)

Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu fiyatların aşağı çekilmesi ile birlikte tüm inşaat kalemleri bulunduğu konumdan aşağıya çekilecektir. Malatya esnafı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvenmektedir. Cumhurbaşkanımızın söylediği üzere “Fahiş Fiyat Uygulayan Hazır Beton Vurguncuları Bunun Bedelini Ödeyecek”  cümlesi bizler için çok önemlidir. Bu nedenle şehrin dinamikleri harekete geçmeli ve vurgunculardan hesap sorulmalıdır. Beton fiyatları makul seviyelere çekilmesi ile birlikte çevre illerle de ticaret yapılmasının önü açılacaktır” dedi.

Şarlak’ın açıklaması şu şekilde: “Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep halini 30 Nisan 2024'e uzatılması iş dünyasında sevinçle karşılandı. Depremden en fazla etkilenen illerin başında gelen Malatya’nın aralarında bulunduğu 4 il ve 2 ilçede mücbir sebep halinin kısa bir süreliğine de olsa uzatılmasının memnuniyet verici olduğunu ancak bu sürenin uzatılması noktasında başta iş dünyası olmak üzere Malatya milletvekillerimizin bölge esnafı için devreye girerek sürenin uzatılması noktasında girişimlerde bulunması en büyük arzumuzdur.

Türkiye Yüzyılı’nda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde deprem bölgelerinin ayağa kalkması ile birlikte ülke ekonomisinin canlanacağı ve bölgede yaşayan insanların daha rahat bir hayat yaşaması için mutlaka Malatya’nın da aralarında bulunduğu Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde esnafa can suyu verecek projelerin hayata bir an önce geçirilmesi gerekmektedir.

Özellikle deprem bölgesinde konut satışlarının durması kredi oranlarının yüksekliğinden kaynaklanıyor. Deprem bölgelerinde yaşam standartlarını yükseltmek ve bölgeden ayrılan insanların tekrar dönüşünü hızlandırmak adına, bu bölgelere özel kredi fırsatlarını ilk evim projesi gibi ilk defa ev alacaklara uygun şartlarda kredi verilmesinin önünün açılması gerekmektedir.

Beton fiyatlarının yoğun baskıya rağmen hala düşürülmedi.Bu fiyatların aşağı çekilmesi ile birlikte tüm inşaat kalemleri bulunduğu konumdan aşağıya çekilecektir. Malatya esnafı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvenmektedir. Cumhurbaşkanımızın söylediği üzere “Fahiş Fiyat Uygulayan Hazır Beton Vurguncuları Bunun Bedelini Ödeyecek”  cümlesi bizler için çok önemlidir. Bu nedenle şehrin dinamikleri harekete geçmeli ve vurgunculardan hesap sorulmalıdır. Beton fiyatları makul seviyelere çekilmesi ile birlikte çevre illerle de ticaret yapılmasının önü açılacaktır.”