• Haberler
  • Asayiş
  • Malatya'da 4 kişinin öldüğü apartman davasında 4 sanığa hapis cezası

Malatya'da 4 kişinin öldüğü apartman davasında 4 sanığa hapis cezası

Malatya'da 6 Şubat depremlerinde 4 kişinin hayatını kaybettiği Karayiğit Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin davada karar açıklandı. Mahkeme, binanın yapımında sorumluluğu bulunan 6 sanıktan dördüne 5 yıl 6 ay 20 gün ve 5 yıl 1 ay 3 gün hapis cezası verirken, 2 sanığın ise beraatine hükmetti.

Malatya'da, 6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde 4 kişinin hayatını kaybettiği Karayiğit Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin 6 sanığın yargılandığı duruşmada karar çıktı. 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya taraf avukatları katıldı. Sanık avukatları suçlamaları kabul etmeyerek sanıkların beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, binanın yapımında sorumluluğu bulunduğu gerekçesiyle sanıklar Ü.K, M.D, M.G'ye 5 yıl, 6 ay 20 gün, sanık M.G'ye 5 yıl, 1 ay, 3 gün hapis cezası verdi. Heyet, sanıklardan H.E. ile A.D'nin ise beraatine hükmetti.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
AA
Yorumlar 1
t44 10 Haziran 2026 11:13

BİNANIN ÇÖKMESİNİN BELEDİYE İLE İLGİSİ -Deprem davaları İmar Kanunu üzeredir. Md.22'ye göre belediyece yapı projeleri Md.38 uyarınca uzmalık konusuna göre görevli imar müdürlüğü mimar ve mühendislerce incelenir. Belediyede yapı projeleri imar mevzuatı genel ve kesin hükümlerine göre incelenmektedir. Md'28'e göre yapı ruhsat süresi dolmamış olan bir yapıda bütün sorumluluk, ilgisine göre etüt ve proje müelliflerine, yapı müteahhidine, şantiye şefine ve ilgili fenni mesullere aittir. Yapı inşaat uygulaması uzmalık konusuna göre fenni mesul mimar ve mühendislerce kamu adına denetlenmektedir. Belediyenin yapı projeleri inceleme görevi var; yapı projeleri ile yapım ve yapı denetim-fenni mesuliyet sorumluluğu yoktur. İmar müdürü yönetici sevk ve idare eden onay görevlisidir. İmar müdürünün yapı projeleri ve yapılar üzerinde yerindelik denetim görevi bulunmamaktadır. Belediyeye incelenmesi için sunulan yapı projelerinde eksik ve yanlış en fazla %5 kadar olup bu oran inceleme sonucu %0 ile düşmektedir. Binanın çökmesinin belediye ile ilgisi yoktur.

Bakmadan Geçme