Malatya'da 10 dakikalık yağışta 30 metrelik duvar çöktü
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde etkili olan yaklaşık 10 dakikalık sağanak ve şiddetli rüzgâr, bir mobilya işletmesinde büyük hasara neden oldu
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde kısa süreli sağanak ve şiddetli rüzgâr, bir mobilya işletmesinde büyük çaplı maddi hasara yol açtı. Yaklaşık 10 dakika süren yağışın ardından işletmeye ait yaklaşık 30 metrelik duvar çöktü.
Olay, dün akşam saatlerinde Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Mucit Sokak’ta meydana geldi. Şiddetli yağış ve rüzgârın etkisini artırmasının ardından iki bloktan oluşan mobilya işletmesinin duvarlarında çökme meydana geldi.
Çok sayıda makine zarar gördü
Duvarın çökmesiyle birlikte işletmede bulunan çok sayıda makine zarar gördü. İşyerinin diğer bölümünde de benzer şekilde hasar oluşurken, işletmede büyük çaplı maddi kayıp meydana geldi.
İşletme muhasebecisi Alaaddin Genç, yaşanan olayın ardından yetkili kurumlara ulaşmaya çalıştıklarını ancak yardım alamadıklarını öne sürdü.
“Bizi kaderimize terk ettiler”
Hasarın boyutunun büyük olduğunu belirten Genç, yaşananları şöyle anlattı:
“Dün yağan 10 dakikalık yağmurun ardından yaklaşık 30 metrelik duvarımız tamamen yıkıldı, birçok makinemiz zarar gördü. Diğer taraftaki bölümümüz de aynı şekilde yıkıldı. İki bloktan oluştuğu için rüzgârın basıncına dayanamadı ve maddi hasarımız çok büyük oldu.”
Yetkili kurumlara ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Genç, “Birçok mercie ulaşmamıza rağmen gelen giden olmadı. Bizi kaderimize terk ettiler. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.
Bakmadan Geçme