• Haberler
  • Gündem
  • Malatya 2030 Çalıştayı tamamlandı: Sonuçlar 6 Nisan'da açıklanacak

Malatya 2030 Çalıştayı tamamlandı: Sonuçlar 6 Nisan'da açıklanacak

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) tarafından düzenlenen 'Malatya 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Yolunda Ortak Akıl Çalıştayı'nda şehrin geleceğine yönelik öneriler masaya yatırılırken, sonuç bildirgesinin 6 Nisan'da kamuoyuyla paylaşılacağı duyuruldu.

Haberin Özeti

  • MAGİNDER tarafından 28 Mart 2026'da düzenlenen "Malatya 2030 Çalıştayı"nda şehrin sürdürülebilir kalkınma hedefleri ele alındı.
  • Kamu, akademi, iş dünyası ve STK temsilcileri 10 tematik masada Malatya'nın mevcut sorunları ve çözüm önerilerini görüştü.
  • Çalıştay sonucunda hazırlanan bildirgenin 6 Nisan Pazartesi günü kamuoyuyla paylaşılacağı açıklandı.

Malatya’nın geleceğine yön vermek amacıyla düzenlenen “Malatya 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Yolunda Ortak Akıl Çalıştayı”, 28 Mart 2026 tarihinde Mövenpick Hotel’de gerçekleştirildi.

Kamu, akademi, iş dünyası ve sivil toplum temsilcilerinin yoğun katılım sağladığı çalıştayda, şehrin mevcut durumu, ihtiyaçları ve gelecek vizyonu çok yönlü olarak ele alındı.

Malatya'nın sorunları dile getirildi

Çalıştay kapsamında oluşturulan 10 ayrı tematik masa aracılığıyla Malatya’nın farklı alanlardaki sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Her masadan çıkan görüş ve öneriler, ortak aklın güçlü çıktıları olarak değerlendirildi.

Sonuçlar 6 Nisan’da Açıklanacak

Çalıştayın en önemli çıktısı olan sonuç bildirgesinin 6 Nisan Pazartesi günü kamuoyuna duyurulacağı belirtildi. Ayrıca, tüm masa çalışmalarının detaylandırıldığı kapsamlı çalıştay raporunun ise 45 gün içerisinde tamamlanarak ilgili kurum ve paydaşlarla paylaşılacağı ifade edildi.

Programa kimler katıldı

MAGİNDER tarafından yapılan açıklamada, sürece katkı sunan isimlere de teşekkür edildi. Açıklamada; Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İnönü Üniversitesi Rektörü Nusret Akpolat, Turgut Özal Üniveristesi Rektörü Recep Bentli, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ve Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit başta olmak üzere birçok paydaşın katkısının sürece güç kattığı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca kamu kurumları, siyasi partiler, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri, iş dünyası temsilcileri ve basın mensuplarına da katkılarından dolayı teşekkür edildi.

“Malatya’nın Geleceği İnşa Edilecek”

MAGİNDER, ortaya konulan ortak iradenin Malatya’nın geleceğini birlikte inşa etme kararlılığının güçlü bir göstergesi olduğunu belirterek, sürece katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür etti.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme