Malatya 11 ayın sultanını buruk karşılayacak..!

Asrın felaketinden etkilenen Malatya'da esnaf, konteyner çarşılarda Ramazan ayına hazırlanıyor. Bu sayede hem esnaf geçimini sağlayacak hem de Malatyalılar Ramazan'ın bereketini yaşayacak.

Malatya 11 ayın sultanını buruk karşılayacak..!

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden büyük zarar gören Malatya'da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hem esnaf hem de vatandaş endişeli. Esnaf, deprem ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle işlerin durgun olmasından vatandaşlar ise gıda fiyatlarındaki artışın Ramazan ayında daha da artmasından endişe duyuyor. Deprem sonrası toparlanma çabaları devam ederken, esnafın işlerindeki azalma, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte daha belirgin hale geldi. Birçok esnaf, depremin etkilerinin sürdüğü bir dönemde iş yapamamaktan, vatandaşlar ise Ramazan alışverişlerinde yaşanan fiyat artışlarından şikayetçi. Temel ihtiyaç ürünlerinde gözlemlenen fiyat artışları, vatandaşların bütçe planlamasını olumsuz yönde etkiliyor. Deprem sonrası ekonomik sıkıntılarla boğuşan Malatyalılar, Ramazan ayında da ek maliyetlere katlanmak zorunda kalmaktan dert yanıyor.

Malatya 11 ayın sultanını buruk karşılayacak..!

Depremlerde dükkanının yıkıldığın belirten terzi esnafı, "Depremden sonra işlerimiz çok durgunlaştı. Müşterilerimiz azaldı ve alışveriş yapmaktan çekiniyorlar. Ramazan ayında satışlarda bir artış bekliyoruz, ancak fiyatlar yüksek olduğu için bu konuda pek umutlu değiliz." Kentte bakkal dükkanı işleten Yavuz Yaşar, gıda fiyatlarındaki artışın vatandaşın alım gücünü düşürdüğünü ve satışları olumsuz etkilediğini belirterek Ramazan ayında fiyatların daha da artmasından endişe duyduklarını söyledi.  Kentte manavlık yapan esnaf ise normalde Ramazan ayında satışların arttığını ancak depremin ve fiyatlardaki artışın işlerini olumsuz etkilediğini belirterek bu yıldan umutsuz olduklarını ifade etti.