Lezzet ve Tarih Malatya'da Buluşuyor: Arslantepe'nin Işığında Türk Mutfağı…!
Malatya Turgut Özal Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Arslantepe'nin Işığında Türk Mutfağı' adlı üniversiteler arası yemek yarışmasında, binlerce yıllık Anadolu mirası genç şeflerin yaratıcı dokunuşlarıyla yeniden hayat bulacak.

İki Kategoride Yarışma Yapılacak
- Üniversite Ekip Yarışması
3 öğrenciden oluşan ekipler, 90 dakika ’da 3 çeşitten (Başlangıç Tabağı, Ana Yemek Tabağı ve Tatlı Tabağın) oluşan 2 kuver hazırlamalı, pişirmeli ve sunmalıdır. Yarışmada kullanılan malzemeler yarışmacıların katıldıkları yöreye özgü ürünler içermeli ve takım kaptanı tarafından hazırlanan menü kartı yarışma başlamadan önce jüriye teslim edilmeli. Malzemelerin sıfır atık ilkesi ile kullanılması, menünün uyumu, yaratıcılık ve aşçılık yetenekleri jüri tarafından değerlendirilecektir.
- Pizza Yarışması (Bireysel)
Yarışmanın teması: Biri sunum biri tadımlık olmak üzere 32 cm’lik iki pizza üretilecektir. Yarışmacılar pizzaları 30 dakika’ da sunuma hazır hale getirmelidir. Kullanılan malzemelerde yöresel ürün kullanımı jüri tarafından dikkate alınacaktır. Yarışmacıların pizza hamuru açma stili kendi inisiyatiflerinde olacaktır. Yarışma jürisi yarışmacıları hem tadım hem de teknik olarak değerlendirecektir. Not:(Pizza hamuru hazır getirilmelidir).