Lezzet ve Tarih Malatya'da Buluşuyor: Arslantepe'nin Işığında Türk Mutfağı…!
Malatya Turgut Özal Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Arslantepe'nin Işığında Türk Mutfağı' adlı üniversiteler arası yemek yarışmasında, binlerce yıllık Anadolu mirası genç şeflerin yaratıcı dokunuşlarıyla yeniden hayat bulacak.

Hijyen, Sunum ve Yaratıcılık Ön Planda
Jürinin değerlendirme kriterleri şunlardır:
Kural 1: Yarışma başlamadan önce giyim-kuşam, kişisel bakıma önem verir. Mutfak kurallarına uygunluğu. Pratiklik & Genel hijyen bilgisi, ekipman kullanımı, temizlik ürünleri kullanımı, ekipman depolama kuralları, genel düzen ve tertip.
Kural 2: Ön hazırlık ölçüsü, çalışma yöntemi ve iş akış sıralaması... Takım olma ve kendini ifade edebilme özelliği.
Kural 3: Hijyen deneyimleri, hazırlama becerisi, zorluk düzeyi, atık miktarı, menüdeki maddelerin terminolojisine hakimiyet.
Kural 4: Pişirme yöntemi, malzeme kalitesi, zamanlama ekipman kullanımı, yemek miktarı doğruluğu.
Kural 5: Besin değeri, malzeme kombinasyonu, orijinallik, yemeğin dokusu, pratik yetenek doğruluğu.
Kural 6: Porsiyon ölçüsü, yemekteki garnitür miktarı, menü terminolojisi, lezzet kombinasyonu, sos dengesi.
Kural 7: Görsel etki, pratiklik menü ile uyum, sunumda hijyen, doğru sıcaklık, müşteri tarafından anlaşılabilirlik.
Kural 8: Yarışmacı mutfağı temiz alıp temiz bırakır. Şayet kirli bırakırsa, diskalifiye olur veya puan kriterlerine göre 20 puanı silinir.