• Haberler
  • Video Haber
  • Lahmacun tarifinin 5 bin yıllık yolculuğu! Babil'den Malatya Sofralarına Uzanıyor

Lahmacun tarifinin 5 bin yıllık yolculuğu! Babil'den Malatya Sofralarına Uzanıyor

Lahmacunun kökeni Babilliler medeniyetine kadar dayanıyor. 17. Yüzyılda Evliya Çelebi tarafından yazılan Seyahatnamesinde 'lahm-ı acinli börek' yer alan bu lezzet, yıllar içinde Malatya mutfağında yer edinerek evlere, pide fırınlarına kadar tercih edilen bir yemek haline geldi. İşte iyi bir lahmacunun sırrı…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Lahmacun tarifinin 5 bin yıllık yolculuğu! Babil'den Malatya Sofralarına Uzanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme