- Haberler
- Video Haber
- Lahmacun tarifinin 5 bin yıllık yolculuğu! Babil'den Malatya Sofralarına Uzanıyor
Lahmacun tarifinin 5 bin yıllık yolculuğu! Babil'den Malatya Sofralarına Uzanıyor
Lahmacunun kökeni Babilliler medeniyetine kadar dayanıyor. 17. Yüzyılda Evliya Çelebi tarafından yazılan Seyahatnamesinde 'lahm-ı acinli börek' yer alan bu lezzet, yıllar içinde Malatya mutfağında yer edinerek evlere, pide fırınlarına kadar tercih edilen bir yemek haline geldi. İşte iyi bir lahmacunun sırrı…
Malatya’da mükemmel bir lahmacunun nasıl yapıldığının tarifini Lahmacun ustası Haktan Koçyiğit’e sorduk. Bir lahmacunun lezzetli olabilmesinin en basit ve kolay tarifini malatyanethaber.com.tr’den Merve Kılavuz’a anlattı.
Lahmacunda olmazsa olmazlar neler?
15 yıldır fırıncılıkla uğraşan Haktan Koçyiğit, “15 yıldır mesleğimi severek yapıyorum. Kendimi geliştirerek iyi bir lahmacun ve ana yemek ustası olarak hayatıma devam diyorum. Lahmacun hazırlarken etimiz daha kaburga eti olması gerekiyor. Yüzde 70 oranında dana kaburga eti, yüzde 30’da kuzu eti varsa iyi bir lezzet olduğunu düşünüyorum. Lahmacunda sebze olarak da domates, biber, soğan, sarımsak, maydanoz ve baharatlarla beraber çok az salça (domates ve biber salçası) olması gerekiyor” dedi.
Bakmadan Geçme