- Haberler
- Video Haber
- Lahmacun tarifinin 5 bin yıllık yolculuğu! Babil'den Malatya Sofralarına Uzanıyor
Lahmacun tarifinin 5 bin yıllık yolculuğu! Babil'den Malatya Sofralarına Uzanıyor
Lahmacunun kökeni Babilliler medeniyetine kadar dayanıyor. 17. Yüzyılda Evliya Çelebi tarafından yazılan Seyahatnamesinde 'lahm-ı acinli börek' yer alan bu lezzet, yıllar içinde Malatya mutfağında yer edinerek evlere, pide fırınlarına kadar tercih edilen bir yemek haline geldi. İşte iyi bir lahmacunun sırrı…
Malatya’da lahmacunun fiyatı?
Bir lahmacunun içi hazırlandıktan sonra en ideal olarak 260 gram hamur olması gerektiğini belirten Koçyiğit, “Merdane lahmacunun fiyatı 60 TL, bazı yerlerde çok değişiyor. Malatya Lahmacunu ise 130 TL’den satılıyor” diye konuştu.
Lezzetli bir lahmacunun sırrı nedir?
İyi bir lahmacunun sırrından bahseden Koçyiğit, “İçerisinde kullanılan et 2 çeşit olacak. 2 çeşit lahmacun olduğu için birine domates, biber fazla konulup, birine sarımsak az bırakıldığında lezzeti yakalamak mümkün olmayabilir. Bunların standartını bilmen gerekiyor. Böylelikle lezzeti yakalayabilirsin. Bir de sevgi katmanız gerekiyor. Severek yapacaksınız” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme