'Kuyu-8' Malatya'yı da Vurdu! Şebeke Çökertildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma', 'Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama', 'Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık' suçlamalarıyla 25 ilde düzenlenen 'Kuyu-8' operasyonlarında 54 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

'Kuyu-8' Malatya'yı da Vurdu! Şebeke Çökertildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma”, “Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama”, “Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık” suçlamalarıyla 25 ilde düzenlenen “Kuyu-8” operasyonlarının detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, operasyonlarda 54 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

134 Adrese Eş Zamanlı Operasyon:

Bakan Yerlikaya, paylaşımında, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar sonucunda, İstanbul merkezli 25 ilde 134 farklı adrese operasyon düzenlendiğini belirtti. Operasyonlara Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerinin de dahil olduğu bildirildi.

Sahte Belgeler ve Dolandırıcılık:

Yerlikaya, yakalanan şüpheliler arasında, sosyal medyada "Neslim Güngen" olarak bilinen Neslihan Güngen ve İnanç Güngen'in de bulunduğunu açıkladı. Bakan, bu şüphelilerin sahte ustalık ve kalfalık belgeleri düzenleyerek vasıfları uygun olmayan kişilerin işyeri açmalarına aracılık ettiklerini, sahte CE belgeleri düzenleyerek uygun olmayan medikal cihazlar ürettiklerini ve bu cihazlarla ülke genelinde 44 ayrı 'Taksirle Yaralama' suçuna sebep olduklarını ifade etti. Ayrıca, dolandırıcılık suçundan elde edilen gelirleri diğer bayilerle yapılan muvazaalı taşınır ve taşınmaz devirleri üzerinden aklamaya çalıştıkları tespit edildi.

Çok Sayıda Yasa Dışı Ürüne El Konuldu:

Operasyonlar sonucunda, yasa dışı ilaç ve kozmetik ürünler, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, sahte belgeli medikal cihazlar ve çok miktarda nakit paraya el konulduğu bildirildi. Yerlikaya, "Bu operasyonlar, suçla mücadelemizde kararlılığımızı bir kez daha göstermiştir. Kamuoyuna, yasalara aykırı faaliyet gösteren kişilere karşı tavizsiz mücadelemizin süreceğini belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili başlatılan inceleme ve soruşturmalar devam ediyor.