Kurutulmaya uygun olmayan Iğdır Kayısısı 'Malatya Kayısısı'yla yarışıyor...
Kurutmaya uygun olmayan Iğdır'da kayısısının hasadı başladı. Yöreye özgü 'şalak' türünün aromasıyla öne çıkarken, bu durum dünya kuru kayısı pazarının lideri olan Malatya kayısısını gölgede bırakacak gibi durmuyor. Nisan ayındaki donun etkisiyle Malatya'da yaşanan verim kaybı, geçici olarak diğer kayısılara olan talebi artırsa da üreticiler Malatya kayısısının benzersiz lezzetini ve kalitesini vurguluyor.

Uzmanlar, Iğdır kayısısının taze tüketim için ideal olduğunu belirtirken, tadı ve aromasıyla öne çıktığına dair iddialar Malatya üreticileri ve kayısı severler tarafından kabul görmüyor. Toprağın yapısı, iklim ve Malatya'nın coğrafi konumu, kayısıya kendine has bir tat ve aroma katıyor. Bu benzersiz lezzet, Malatya kayısısını kurutmalık olarak dünya pazarında vazgeçilmez kılıyor.
Bakmadan Geçme





