Kurutulmaya uygun olmayan Iğdır Kayısısı 'Malatya Kayısısı'yla yarışıyor...
Kurutmaya uygun olmayan Iğdır'da kayısısının hasadı başladı. Yöreye özgü 'şalak' türünün aromasıyla öne çıkarken, bu durum dünya kuru kayısı pazarının lideri olan Malatya kayısısını gölgede bırakacak gibi durmuyor. Nisan ayındaki donun etkisiyle Malatya'da yaşanan verim kaybı, geçici olarak diğer kayısılara olan talebi artırsa da üreticiler Malatya kayısısının benzersiz lezzetini ve kalitesini vurguluyor.

Kurutmaya uygun olmayan Iğdır kayısısının aksine, Malatya kayısısı kurutulduğunda dahi lezzetinden ve besin değerlerinden hiçbir şey kaybetmiyor. Bu özellik, Malatya kayısısını rakipsiz bir konuma taşıyor. Kısa süreli bir hasat dönemine sahip Iğdır kayısısı, her ne kadar yerel piyasada ve bazı ihracat pazarlarında başarı gösterse de, Malatya'nın dünya kayısı pazarına olan hakimiyetini sarsacak bir seviyede bulunmuyor.
Bakmadan Geçme




