Kurutulmaya uygun olmayan Iğdır Kayısısı 'Malatya Kayısısı'yla yarışıyor...
Kurutmaya uygun olmayan Iğdır'da kayısısının hasadı başladı. Yöreye özgü 'şalak' türünün aromasıyla öne çıkarken, bu durum dünya kuru kayısı pazarının lideri olan Malatya kayısısını gölgede bırakacak gibi durmuyor. Nisan ayındaki donun etkisiyle Malatya'da yaşanan verim kaybı, geçici olarak diğer kayısılara olan talebi artırsa da üreticiler Malatya kayısısının benzersiz lezzetini ve kalitesini vurguluyor.

Sözcü.com.tr'de yer alan habere göre, Türkiye'nin en önemli tarım şehirlerinden Iğdır'da, kayısı hasadı büyük bir verimle başladı. Kendine özgü aromasıyla bilinen "Iğdır şalağı" kayısısı, bu yıl iç piyasanın yanı sıra Avrupa, Rusya, Gürcistan ve Azerbaycan gibi ülkelere yapılan ihracatta da dikkat çekiyor. Verimliliğin ağaç başına 200 kilogramdan 300-350 kilograma yükseldiği belirtilirken, bu durum üreticilerin yüzünü güldürüyor.
Bakmadan Geçme





