Konteynerleri depoya çevirdiler 

6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan illerden olan Malatya'da, iş yerleri yıkılan ve ağır hasar alan esnaflara konteyner dükkân tahsis edildi. Konteyner dükkânlara yerleşen esnaflar,  bazı konteyner dükkânların depo olarak kullanıldığını ve esnafların merkezi yerlerde seyyar satıcılık yaptığını, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini ifade etti.

Konteynerleri depoya çevirdiler 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya’da binlerce esnafın dükkânı yıkıldı ve ağır hasar aldı. Dükkânı ağır hasar alan ve yıkılan esnaf, Malatya’nın farklı bölgelerinde kurulan konteyner çarşıya yerleşerek faaliyete başladı. Malatya’nın Yeşilyurt İlçesine bağlı Tecde Mahallesi ve Kuyuönü Caddesi yolu üzerinde kurulan konteynerlere yerleşen esnaflar, bazı esnafların konteyner dükkânı açmayıp depo olarak kullandığını, geçici çarşının bu nedenle canlanamadığını ifade etti. Esnaflar, dükkânını açmayıp kent merkezinde seyyar satıcılık yapan esnaflar yüzünden mağdur olduklarını belirtti.

Dükkânlara eşya atıp gidiyorlar

Kuyuönü Caddesi üzerinde esnaflık yapan bir vatandaş, şu ifadelere yer verdi: “Bir başka sorun ise buradaki dükkanların bazıları boş kalırken bazıları ise dükkanı depo olarak kullanıp seyyar satıcılık yapıyor. Gelmiyorlar ve onlar yüzünden çarşı canlanmıyor. Gelmeyeceklerse onlar yerine muhtaç olanlara verilsin. Dükkânlara eşya atıp gidiyorlar. Burada istihdam olmuyor bu yüzden.”