Kimse sözünü tutmadı!

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Beydağı Mahallesi Beypınar Caddesinde yaşayan Mustafa Güven'in evi, 27 Kasım 2020 tarihinde yaşanan 4,7 şiddetindeki depremden dolayı ağır hasar gördü. Aynı gün evi boşaltılarak kendisine konteynır verilip, ev yapılacağı sözünün verildiğini söyleyen Güven, 'Şimdi Çevre Şehircilik Müdürlüğü'ne gidiyorum evle ilgili kaydım yok. Konteynır verdiniz evi boşalttırdınız ama kaydım yok bu nasıl bir şey anlamıyorum. Sayın Valimiz, eski bakanımız ev yapacağı sözü verdiler, demek ki beni kandırıp sadece reklam yapmışlar' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kimse sözünü tutmadı!

27 Kasım 2020 tarihinde merkez üssü Battalgazi ilçesi Uluköy Mahallesi olan 4,7 şiddetindeki depremin üzerinden yaklaşık 8 ay geçmesine rağmen halen mağduriyet yaşanıyor. Battalgazi ilçesine bağlı Beydağı Mahallesi Beypınar Caddesindeki vatandaş kendi kaderine terk edilmiş halde. İddiaya göre 27 Kasım depremi sonrası evi ağır hasar aldığı için boşaltılan vatandaş Mustafa Güven, konteynıra yerleştirilerek,  ev yapılacağı sözü verildi. Çevre Şehircilik Müdürlüğü'ne ev için giden Güven, kaydının olmadığını öğrenince adeta isyan etti. Gazetemize konuşan Güven, konteynır verilip evinin boşaltılmasına rağmen, deprem kaydının olmasına anlama veremediğini belirten gittiği bütün kapıların yüzüne kapandığını savundu.

Sadece reklam yaptılar

27 Kasım 2020 tarihinde yaşanan Uluköy depreminde evinin hasar gördüğü için aynı gün boşaltıldığı anlatan Güven, "Sayın Eski Bakanımız, milletvekilimiz Bülent Tüfenkçi, Sayın Valimiz Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Çevre Şehircilik Müdürlüğü ve AFAD yetkilileri deprem sonrası hepsi buraya geldi. Burada reklam yaptılar, senin evini yapacağız diye söz verdiler, ortada hiç bir şey yok. Yaklaşık 9 ay önce konteynır getirip, bıraktılar, gidiş o gidiş geri dönüp soran yok. Elektriği bile bağlamadılar. Konteynır küçük sığmıyoruz. Ben hayvancılık yapıyorum, hayvanlarımı koyacak yer yok. Şimdi ağır hasarlı evin altında bulunan ahıra hayvanlarımı koymak zorundayım. Eşyalarım konteynıra sığmıyor, ev olmadığından oraya koymak zorunda kaldım" diye konuştu.

Bu ne çelişki

Güven, hem evin boşaltıp hem de kaydın olmamasına bir anlam veremediğini vurgulayarak, "Şimdi Çevre Şehircilik Müdürlüğü'ne gidiyorum evle ilgili kaydım yok. Konteynır verdiniz evi boşalttırdınız, ama kaydım yok bu nasıl bir şey anlamıyorum. Derdimiz anlatmak için Vali Bey'e gittim, görüştürmediler. Dediler, 'Vali Bey kimse ile görüşmüyor' biz derdimizi kime anlatacağız, AFAD bizim işimiz değil, Çevre Şehircilik Müdürlüğü kaydın yok diyor, demek ki beni kandırıp sadece reklam yapmışlar. Vali Beyle ile görüştürmüyorlar. Ne olacak halim. Ben hayvancılıkla geçiniyorum. Hayvanlarımı ağır hasarlı olan eve koymak zorunda kaldım. Ev yarın yıkılırsa ne olacak. Sorumlusu kim olacak. Yapmayacaktınız, niye benim evimi boşalttırdınız. Konteynır gönderdiler sığamıyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum. Beni gelip mağdur edip, beni ortada bıraktılar, sadece reklam için gelip, burada fotoğraf çektiler" şeklinde konuştu.
 

Kimse sözünü tutmadı!
Kimse sözünü tutmadı!