• Haberler
  • Gündem
  • İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yılı Malatya'da kutlandı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yılı Malatya'da kutlandı

Malatya'da, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anmak amacıyla bir program düzenlendi.

Malatya’da, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa kurum müdürleri, askeri ve polis erkanı, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.

Program, Yazıhan Sürür Abdurrahman Serttaş Ortaokulu öğretmeni Esra Topaloğlu’nun Mehmet Akif Ersoy üzerine hazırladığı sunumla başladı. Ardından Malatya birincisi olduğu Güzel Okuma Yarışması’nda İstiklal Marşı’nı seslendiren Erkenek Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Elif Nihal Küçük, salondakilerden büyük alkış aldı.

Etkinlikte Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesi öğrencisi Özge Tekedereli, Mehmet Akif Ersoy’un “Zulmü Alkışlayamam” adlı şiirini okudu. Anma programı, Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin gerçekleştirdiği müzik dinletisiyle son buldu.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme