'İşitme cihazları dünyayla iletişimini sağlayan bir köprüdür'
Malatya'da işitme merkezinde hizmet veren Odyometrist Emrah İnce, işitme cihazlarının doğru kullanımıyla ilgili bilgilendirerek, 'İşitme cihazları bireyin dünyayla iletişimini sağlayan bir köprüdür' dedi.

“Kullanımı çok kolay”
Günümüzde işitme cihazlarının teknolojik ve estetik açıdan büyük gelişme gösterdiğini ifade eden İnce, görünmeyen kanal içi modellerle hastaların taleplerine cevap verdiklerini söyledi.
İnce, "Bir gözlükten bile daha kolay kullanımı olan cihazlarımız var. Pilli ve şarjlı modellerin yanı sıra kozmetik açıdan neredeyse görünmeyen cihazlarla hizmet veriyoruz." ifadelerini kullandı.
“Cihazların düzenli bakımı şart”
Cihazların verimli çalışabilmesi için düzenli bakımın şart olduğunu vurgulayan İnce, hastalara ayda bir işitme merkezine uğramalarını önerdi. İnce, “Kulak içi silikon kalıpların temizliği, hortumların sertleşmesiyle değişimi ve pil kullanımına dikkat edilmesi gerekiyor. Jelatini kaldırdıktan sonra pili 30 saniye bekletip takmak, gece yatarken pil kapağını açık bırakmak gibi küçük önlemlerle pil ömrü uzatılabilir." dedi.
“İşitme cihazları iletişimini sağlayan bir köprüdür”
İnce, işitme cihazlarının bireyin dünyayla iletişimini sağlayan bir köprü olduğunu belirterek şu sözlerle çağrıda bulundu:
“40-50 yıl önce böyle bir imkan yoktu. İnsanlar sessizliğe mahkûmdu. Bugün ise neredeyse gerçek kulak gibi çalışan cihazlar var. İşitme kaybı varsa, cihaz kullanmak bir sorumluluktur. Hayat konforunu artırır, duyum kalitesini güçlendirir.”
Son olarak işitme sağlığı konusunda farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çeken İnce, "İşitme cihazını ne kadar doğru kullanırsak, bakımlarını ne kadar düzenli yaparsak, o kadar cihazda hem verim alırız hem de cihazın ömrünü bir o kadar da uzatmış oluruz." dedi.