Hüseyin Kırteke Taziye Evi Hizmete Girdi

Yeşilyurt Belediyesinin desteğiyle, Özalper Mahallesi'nde Hüseyin Kırteke Taziye Evi törenle hizmete açıldı.

Haberin Özeti

  • Hayırsever iş adamı Mustafa Kırteke, merhum babası Hüseyin Kırteke’nin adını yaşatmak amacıyla bu taziye evini Yeşilyurt'a kazandırdı.
  • Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, 2,5 yılda 4 taziye evini hizmete aldıklarını ve ilçeye toplam 17 taziye evi kazandırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Yeşilyurt Belediyesinin destekleriyle, hayırsever iş adamı Mustafa Kırteke tarafından merhum Hüseyin Kırteke adına Özalper Mahallesi’nde hizmete giren Hüseyin Kırteke Taziye Evi’nin önünde düzenlenen törende konuşan hayırsever iş adamı Mustafa Kırteke merhum babasının adını yaşatacak böyle anlamlı bir eseri Yeşilyurt’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, emeği geçenlere ve desteklerinden dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkür etti.

Duygusal bir gün yaşıyoruz

Konuşmasının başında kendisi ve ailesi adına özel ve duygusal bir gün olduğunu ifade eden hayırsever Mustafa Kırteke, "Hayatta bazı insanlar vardır; aramızdan ayrılmış olsalar bile bize öğrettikleriyle, bıraktıkları güzel hatıralarla ve gönlümüzdeki eşsiz yerleriyle yaşamaya devam ederler. Benim için de rahmetli babam böyle bir insandı. Kıymetli babamın aziz hatırasını yaşatmak ve onun adına kalıcı bir eser bırakabilmek amacıyla yaptırdığımız bu taziye evini, Yeşilyurt’umuzun ve tüm hemşehrilerimizin hizmetine sunmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Babamdan bize kalan en büyük miras; mal, mülk ya da dünya nimetleri değil; insanlara karşı iyi olmak, paylaşmak, dara düşenin yanında durmak ve gönüller kazanarak hayır duası almaktı. Bizler de onun bizlere öğrettiği bu güzel değerleri yaşatabilmek adına, insanlarımızın en zor ve en acılı günlerinde bir araya gelebilecekleri, acılarını paylaşabilecekleri ve dualarını birlikte edebilecekleri böylesine anlamlı bir eserin hayata geçirilmesini arzu ettik. Burada edilen dualarda, okunan Fatihalarda, paylaşılan acılarda, yapılan iyiliklerde ve insanların gönüllerinde yaşamaya devam etsin. Şükürler olsun ki Rabbim bizlere bu hayrı gerçekleştirmeyi nasip etti. Bu taziye evi artık sadece bizim değil; Yeşilyurt’umuzun ve tüm hemşehrilerimizin evidir. Kapısı herkese açık olsun, İnsanlarımızın zor günlerinde yüklerini hafifleten, acılarını paylaşmalarına vesile olan, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendiren kalıcı bir eser ve güzel bir miras olsun. Taziye evimiz şehrimize, ilçemize, mahallemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Taziye evlerimizin sayısını artırıyoruz

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit ise, Taziye Evleri gibi sosyal yatırımların, şehrin yeniden ihya edilmesine yönelik yürütülen büyük çaba ve gayretlerin en güzel göstergelerinden biri olduğunu ifade ederken hayırsever iş insanı Mustafa Kırteke’ye teşekkür etti. Başkan Geçit, "Malatya’da el birliğiyle ve topyekûn bir seferberlik ruhuyla yürüttüğümüz inşa süreçlerinde önemli bir mesafe kat ettik. Artık şehrimizin ihya sürecini yaşıyoruz. Taziye Evlerimiz de bu ihya sürecinin en önemli göstergelerinden biridir. Büyükşehir Belediyemiz, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyemiz ile hayırseverlerimizin iş birliği neticesinde Taziye Evlerinin sayısı her geçen gün artıyor. Özalper Mahallemizde yapımı tamamlanan Hüseyin Kırteke Taziye Evinin hayata geçmesini sağlayan hayırsever iş insanımız Mustafa Kırteke’ye ve kıymetli ailesine teşekkür ediyorum. Merhum Hüseyin Kırteke’ye de Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun" dedi.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme