Hani Yasaktı!

Asrın Felaketinin yıl dönümü nedeniyle Malatya Valiliğinin aldığı yürüyüş yasağı kararına rağmen, '6 Şubat Platformu' depremde ölenleri anmak için yürüyüş gerçekleştirdi. Herhangi bir sloganın atılmadığı yürüyüşün yasak kararına rağmen yapılması 'Hani Yasaktı' yorumlarına neden oldu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hani Yasaktı!

6 Şubat 2023'te gerçekleşen  7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle sarsılan 11 ilde depremin yıl dönümü nedeniyle anma törenleri düzenleniyor. Malatya Valiliğinin 5 Şubat 2024'te yayınladığı karar ile resmi anma törenleri hariç yapılacak yürüyüş ve eylemlerin yasaklandığı duyuruldu. Karara tepki gösteren "6 Şubat Platformu" tarafından Emeksiz caddesinde bulundan saat kulesinden başlayarak Emeksiz caddesi alt geçitine kadar  sessiz yürüyüş gerçekleştirildi.Yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan katılırken yürüyüş alanında polis ekiplerinin güvenlik önlemi alması ve caddeyi trafiğe kapatmaları akıllara "Hani yasaktı?" sorusunu getirdi.        

Hani Yasaktı!6 Şubat Platformu'nca düzenlenen yürüyüş, Paşaköşkü Mahallesi Yüzüncü Yıl Kavşağı'ndan Emeksiz Caddesi'nin İnönü Caddesi'ne bağlandığı kavşakta sona erdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, burada yaptığı konuşmada, sessizlik içinde anma yürüyüşü yaparken 6 Şubat depremini tekrar hatırladıklarını belirtti. Depremde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileyen Gökçen, "Orada her birimiz yakınlarımızı kaybettik, enkaz altından bir ses duyabilmek, mucize beklemek için enkaz başında hep beraber bekliyorduk" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yıkılan bir binanın alanına kırmızı karanfil bırakıldı.