Gezeravcı, Malatyalılarla buluştu!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Malatya'da öğrencilerle bir araya geldi. Gezeravcı, Türkiye'nin uzay misyonunun gençlere ilham kaynağı olduğunu söyledi. 

Gezeravcı, Malatyalılarla buluştu!

Gezeravcı, Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda, yaşadığı deneyimi öğrencilerle paylaşarak, devletin güçlü iradesiyle gerçekleşen Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonunun ülkenin geleceği olan gençlere bu yolda özgüven verdiğini ve ilham kaynağı olduğunu ifade etti.  

Verdiğiniz mücadele hepimize ilham kaynağı oldu

Gezeravcı, Malatyalılarla buluştu!6 Şubat’ta yaşanan depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Gezeravcı, kentte gençlerle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti anlattı. Gezeravcı, “Malatya Milli Eğitim Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Gençler, bu haklı gururu sizlerle paylaşmak emin olun bizler tarafından sizlere sunulmuş bir lütuf değil. Bu görevin asıl sahibi sizlersiniz.  Sizlerin ayağına kadar gelip bunları sizlerle paylaşmak boynumuzun borcudur. Bu nedenle de burada bulunmaktan son derece mutluyum. 6 Şubat’ta hepimizi derinden sarsan bir deprem felaketi yaşadık. Bu işin hem özünde en acı haliyle yaşayan sizlersiniz. Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Hayatını kaybedenlere de Allah rahmet eylesin. Ayakta kalmak azminizle duruşunuzla bu görevin başında hepimizi duygulandırdınız. Verdiğiniz mücadele hepimize ilham kaynağı oldu. Bu duruşu sergilediğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Yaşadığınız bu badireye rağmen ayakta kalma azminiz sıradan başarılarda hepimize ilham kaynağı oldu” dedi. 

Ülkenin 10 hedefinden bir tanesi 

Gezeravcı, Malatyalılarla buluştu!

Türkiye Uzay Ajansının 2018 yılında kurulmasının ardından 2021 yılının şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkenin uzaya yönelik 10 hedefini açıkladığını anımsatan Gezeravcı, bugün "Türk astronot ve bilim misyonu" ile bu hedeflerden ilkini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu birlikte paylaştıklarını belirtti. Gezeravcı, “Yakın tarihte hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelecek olan uzay ile ilgili ülkemizin gerçekleştirdiği mutluluğunu ve gururunu yaşayacağımız daha nice haberleri duymaya devam edeceğiz. Yakın sürecin içerisinde ay araştırma programına ilişkin, şu an koyulan hedef takvim 2026 ile 2028 yılı aralığında kendi yapmış olduğumuz bir roket ve kendi robotumuzla aya erişmek. Bunun yanında bizim de gerçekleştirdiğimiz görevde olduğu gibi, başka bir ülkenin topraklarından onların imkânlarıyla uzaya erişmek yerine, kendi ülkemizin toprakları ve kendi ülkemizin kontrolünde dünyanın başka bir coğrafyasındaki bir uzay platformundan bu tür uzay faaliyetlerini yürütmek konusunda da devletimiz şu anda çok önemli süreçleri yürütüyor.” diye konuştu.