Etinizi dinlendirmeden sofraya koymayın| Rigor Mortis'e karşı 24 saat kuralı!
Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et tüketiminin sindirim sistemi problemleri ve kalp-damar hastalıklarına yol açabileceğine dikkat çeken Diyetisyen Işınsu Kendirlioğlu, bayram süresince sağlığın korunması için önemli beslenme önerilerinde bulundu.

Kendirlioğlu, bayram sofralarında ölçülü tüketimin ve sağlıklı pişirme yöntemlerinin tercih edilmesinin sindirim sorunları ve kronik hastalık risklerini azaltabileceğini ifade etti.
Etin nasıl tüketilmesi gerektiğiyle ilgili önerilerde bulunan Kendirlioğlu, sindirim kolaylığı için kurban kesiminden sonra etin buzdolabında 12-24 saat dinlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kendirlioğlu, “Eti hemen tüketmeyin. Kesim sonrası ette rigor mortis (ölüm katılığı) oluşur, bu da sindirimi zorlaştırabilir. Etin buzdolabında 12–24 saat dinlendirilmesi sindirim açısından daha iyidir. Yağsız et tercih edin. Kurban etlerinin genelde yağ oranı yüksektir. Görünen yağları temizleyerek tüketin. Kavurma ve kızartmadan kaçının: Haşlama, ızgara veya fırında pişirme gibi sağlıklı yöntemler tercih edin. İç yağı ve kuyruk yağı kullanmayın. Kolesterol ve doymuş yağ oranı yüksek olduğu için kalp ve damar sağlığı açısından risklidir” dedi.