- Haberler
- Gündem
- Esnaf Yüksek Faturalarla Boğuşuyor: Palandöken'den Bakana 'Özel Tarife Şart' Çağrısı
Esnaf Yüksek Faturalarla Boğuşuyor: Palandöken'den Bakana 'Özel Tarife Şart' Çağrısı
Enflasyonla birlikte artan elektrik ve doğalgaz faturaları esnafın mali yükünü her geçen gün ağırlaştırıyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konutta ayrı, sanayide ayrı ve esnaf için ayrı bir enerji tarifesinin mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Yetkililerden Somut Bir Adım Atılmalı
Artan enerji giderlerinin yalnızca esnafı değil, dolaylı olarak vatandaşları da etkilediğini dile getiren Palandöken, yüksek maliyetlerin ürün ve hizmet fiyatlarına yansıdığını, bunun da enflasyonu besleyen unsurlardan biri olduğunu belirtti. TESK olarak bu konuyu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na ilettiklerini aktaran Palandöken, yetkililerden somut adımlar beklediklerini söyledi.
Küçük İşletmeler Ayakta Kalamazsa
Palandöken, “Esnafın maliyeti ne kadar düşerse, caddeler ve sokaklar o kadar canlı ve güvenli olur. Küçük işletmeler ayakta kalamazsa, sosyal ve ekonomik dengeler de bozulur” diyerek esnaf için özel enerji tarifesi çağrısını yineledi.
Bakmadan Geçme