Esnaf 'bayram' edecek mi?

İki yılı aşkın bir süredir salgınla birlikte ciddi ekonomik sıkıntılarla boğuşan esnaf, umudunu bağladığı Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. Maliyetlerdeki artış nedeniyle işlerin düşüklüğünden dert yanan esnafın gözü bayram alışverişinde. Vatandaş, hayat pahalılığı ve fiyatların yüksekliğinden yakınırken, esnaf ise sürekli artan girdi maliyetlerinden şikayetçi.

Esnaf 'bayram' edecek mi?

Herkes pahalılıktan şikayetçi

Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıların etkileriyle Malatya son yılların en pahalı Kurban Bayramlarından birini kutlamaya hazırlanıyor. Ekonomik sıkıntılar yüzünden çarşı pazara çıkamayan vatandaş, bayram alışverişi yapamaz duruma geldi. Kurban Bayramı için tüm hazırlıklarını tamamlayan ve müşteri bekleyen esnaflar ise eskiden bayram yaklaştığında çarşı, pazar ve pasajlarda hareketlilik yaşandığını ancak son dönemlerde hayat pahalığı ve artan fiyatlar nedeniyle bu hareketliliğin yerini durgunluğa bıraktığını dile getiriyorlar. Eski bayramları arar hale gelen esnaf, yaklaşan bayram öncesinde bir nebze de olsa işlerinde canlılık yaşanmasını umuyor.

Hemen hemen her gün zam geliyor

Maliyetlerdeki artışlardan şikayet eden esnaf, fiyat artışları nedeniyle satışların istenilen düzeyde olmadığını belirterek “Her şeye hemen hemen her gün zam geliyor. Eskiden masraflarımız daha azdı ama şu anda akaryakıt çok pahalı olmasından dolayı özellikle kargolarımız çok pahalı geliyor. Ürünlerin fiyatını döviz kuruna göre biçtikleri için bu da bizi sıkıntıya sokmaktadır. Ürünlerimizi getirip hazırlıklarımızı yaptık. Müşteri bekliyoruz. İki bayramımız var. Milletimiz genelde bu iki bayramda ihtiyaçlarını alıyorlar. Talep var ama artan fiyatlardan dolayı satışlar kısıtlı gidiyor. Bayram yoğunluğu başlamadı, bekliyoruz. Son 3 gün inşallah işlerimiz açılır” diye konuştular.