Eğitim çalışanlarının sesi olduk

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Malatya İl Temsilcisi Ramazan Berkeban, sendika olarak öğretmenlik meslek kanunu, kariyer sınavı (öğretmen bursluluk sınavı!), banka promosyonları ve daha birçok konuda eğitim çalışanlarının gür sesi olduklarını söyledi.

Eğitim çalışanlarının sesi olduk

Eğitim Gücü Sen Malatya İl Temsilcisi Ramazan Berkeban, geçtiğimiz günlerde Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünde promosyon ile ilgili sendikalarla yapılan toplantıya tepki gösterdi. Berkeban, sadece 3 - 4 tane sendika çağrıldığını ancak verilen demeçlerde bütün sendikaların çağırılmış gibi anlatıldığını belirtti. 

Çalışmalar görmezden geliniyor

Berkeban yaptığı yazılı açıklamada;  “Değerli eğitim çalışanları Eğitim Gücü Sen olarak kurulduğumuz günden beri sizlerin sesi olarak yayınızda olduk. Bize ilettiklerinizi bakanlığa ve yargıya taşıdık. Eğitim çalışanları adına hep doğruları cesurca haykırdık. Öğretmenlik Meslek Kanunu çıktığında ilk tepkiyi genel başkanımız Oğuz Özat vermiştir. Bu şekli ile kanunun yetersiz ve eksik olduğu ifade edilmiştir. Kariyer sınavı açıklandığında da yine ilk açıklamayı biz yaptık. Bu iş sınavsız olmalı dedik. Bakanlığa öğretmenlerin yaz tatilini ihlal ediyorsunuz diye yazı yazdık. Biz bunları yaparken diğer eğitim sendikaları sadece beklemedeydi. Ta ki üyelerden sesler yükselmeye başlayınca hepsi aslan kesilmeye başladı. Banka promosyonları konusunda da il ve ilçe temsilcilerimiz gerekli girişimlerde bulunmuştur. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze yazılı talepte bulunulmuştur. Yazımıza cevap verilmemiştir. İlimizdeki üç eğitim sendikası toplanıyor. Buna bütün eğitim sendikaları toplantı yaptı deniliyor. Promosyon ile ilgili İl Milli Eğitimde toplantı yapılıyor. Yine sadece 3 - 4 tane sendika çağırılıyor. Ama verilen demeçlerde ilimizdeki eğitim sendikaları ile görüşüldü deniyor. Bu şekilde eğitim çalışanları adına yaptığımız çalışmalar görmezden geliniyor. Eğitim çalışanları, üyelerimiz her paylaşımda sadece üye sayısı fazla olan sendikaların temsilcilerini görünce haklı olarak bize sitem ediyorlar. Demokratik olmayan bu tutumlardan dolayı biz de muhataplarımızı eleştiriyoruz. Biz Eğitim Gücü Sen olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu, Kariyer Sınavı (Öğretmen Bursluluk Sınavı! ) , banka promosyonları ve daha birçok konuda eğitim çalışanlarının gür sesi olduk. Hiç bir siyasi bağlantımız, üst aklımız olmadan, koltuk sevdamız, beklentimiz olmadan eğitim çalışanlarının yanında olmaya devam edeceğiz. Belki de bu nedenle diğer sendikalar ve kurumlar tarafından çekinilen bir sendika olduk” ifadesini kullandı.