Depremzedelere büyükbaş hayvan desteği

Malatya'da 6 Şubat tarihli yaşanan depremlerde büyükbaş hayvanları telef olan üreticilere, 116 büyükbaş hayvan ve 610 sıvat dağıtımı yapıldı. 

Depremzedelere büyükbaş hayvan desteği

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da hayvansal üretimin devamlılığı sağlamak amacıyla telef olan hayvanların yerine bedelsiz ve ayni olarak hayvan dağıtımı devam ediyor. Büyükbaş hayvanları depremlerde telef olan çiftçilere hayvan dağıtımı dolayısıyla Yeşilyurt ilçesi Sütlüce köyünde tören düzenlendi. 

Depremzedelere büyükbaş hayvan desteği

“İşimizin en iyisini yaparak yolumuza devam edelim”

Törende konuşan Vali Ersin Yazıcı, Malatya’nın asrın felaketinde mağdur olduğunu belirterek, “Çiftçiler olarak ürettiğimiz ürünün en kalitelisini dünyada ve  Avrupa da hangi standart varsa o kalitede o standartta üretmek mecburiyetindeyiz. Asrın felaketinde Malatya ciddi mağdur olmuş bir şehir. Depremin getirdiği olumsuzlukların arkasına saklanmak yerine daha çok çalışarak daha çok gayret ederek birbirimize moral vererek yaptığımız işin en iyisini en güzelini yaparak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu. 

Depremzedelere büyükbaş hayvan desteği

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, yaşanan depremler sonrası devletin üreticileri yalnız bırakmadığını ve destek olduğunu söyledi. 

Depremzedelere büyükbaş hayvan desteği

3 bin 249 küçükbaş ve 171 büyükbaş dağıtımı yapıldı

Depremlerde hayvanları telef olan yetiştiricilere 3 bin 249 küçükbaş ve 171 büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldığını belirten Akar, “Hayvanları telef olan vatandaşlarımıza şimdiye kadar 3 bin 249 adet küçükbaş ve 171 adet büyükbaş hayvan dağıtımı yapılmış olup, bugün de 116 adet büyükbaş hayvanın dağıtımını yapmış olacağız. Yaklaşık 263 adet büyükbaş hayvanını da önümüzdeki günlerde çiftçilerimize dağıtmış olacağız” şeklinde konuştu. 

Depremzedelere büyükbaş hayvan desteği

Su kaynakları daha verimli kullanılacak

Hayvan yetiştiricilerinin ilkbahar ve yaz dönemlerinde su ihtiyacını meralarda bulunan doğal kaynaklardan karşılandığını belirten Akar, “İlimizde hayvan yetiştiriciliğinde ilkbahar ve yaz dönemlerinde genelde meralar kullanılmaktadır. Bu dönemlerde hayvanların su ihtiyacı merada bulunan doğal kaynaklardan karşılanmaktadır. Ancak özellikle yaz döneminde yüksek sıcaklık nedeniyle hayvanlar için yeterli ve kaliteli suyu bulmakta güçlük çekilmektedir. Bu hayvanlarda önemli ölçüde verim kaybına sebep olmaktadır. Bu bağlamda bu sıvatların yapılması çok önemlidir” diye konuştu. Konuşmaların ardından büyükbaş havyanlar ile sıvatlar sahiplerine teslim edildi.

Depremzedelere büyükbaş hayvan desteği