Depremzede ailelere 'Umut' oluyorlar

Malatya Umut Kervanı Derneği kasım ayı faaliyet raporunu paylaştı. 

Depremzede ailelere 'Umut' oluyorlar

Malatya Umut Kervanı Derneği Başkanı Ali Sağlık, deprem bölgesi Malatya'ya 166 aileye hayırseverlerin bağışlarıyla 250 bin TL değerinde gıda, giyim ve kırtasiye yardımında bulunduklarını söyledi. 
İnsani yardım çalışmalarına devam eden ve din, dil, ırk, yerli ve mülteci farkını gözetmeden yetim ve muhtaçlara umut olmaya çalışan Malatya Umut Kervanı, (İnsani Yardım Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği) kasım ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. 

O, rızk verenlerin hayırlısıdır

Malatya Umut Kervanı Derneği olarak kasım 2023 ayında deprem bölgesi Malatya toplam 166 aileye hayırseverlerin bağışlarıyla 250 bin TL değerinde gıda, giyim ve kırtasiye yardımında bulunduklarını belirterek, “6 Şubat depreminde en çok etkilenen Malatya ilinde daha çok muhtaç aileye yardımda bulunabilmemiz  için hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz. Rabbimiz Kuran-ı  Kerimde infak edilen şeylerin mukabilini vereceğini  Sebe’ Suresi 39. Ayette bizlere bildiriyor. De ki: «Şüphe yok Rabbim, rızkı kullarından dilediğine genişletir ve onun için darlaştırır ve bir şeyden ne infak eder iseniz O, onun mukabilini verir ve O, rızk verenlerin hayırlısıdır.» (Sebe’ 39) Sadaka ile ilgili Peygamber Efendimiz bir hadisinde şöyle buyurmuştur; “Ey Âdemoğlu! İhtiyacından fazla olan malını sadaka olarak vermen, senin için iyi; vermemen ise kötüdür. İhtiyacına yetecek kadarını elinde tutmandan dolayı ayıplanmazsın. İyiliğe, geçimini üstlendiklerinden başla. Veren el, alan elden daha üstündür.” (Müslim, Zekât 97; Tirmizî, Zühd 32) Hayırsverler bağış için derneğimize ait 05537030924 nolu telefondan bizlere ulaşarak yapacakları bağış ve yardımlar hakkında bilgi alabilirler.” diye konuştu.