Deprem konutları seçim malzemesi mi oluyor?

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da deprem konutlarının tesliminin sürekli ertelenmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Depremden bir yıl geçmesine rağmen hala evlerine kavuşamayan depremzedeler, yetkililerden çözüm bekliyor.

Deprem konutları seçim malzemesi mi oluyor?

6 Şubatta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde binlerce konut ve iş yeri ağır hasar aldı ya da yıkıldı. Deprem üzerinden bir sene geçmeden verileceği açıklanan konutların teslimlerinin sürekli ertelenmesinden şikayet eden vatandaşlar yerel seçimin yaklaşmasıyla birlikte konut teslimlerinin seçim malzemesi olarak kullanılacağını düşünüyorlar. Deprem konutlarının ilk teslim tarihinin Kasım olarak açıklandığını hatırlatan depremzede Mehmet Balta, "Kasımda ev teslim edeceğiz dediler. Kasım bitti, aralık, ocak, oda geçti geldi şubat. Hala ortada ev yok. Böylede gidecek. Seçim kapıya dayanırsa gelir evleri verirler" şeklinde konuştu.

Deprem konutları seçim malzemesi olmasın!

Evleri vermek için seçimi bekliyorlar

Depremde akrabalarının evlerini kaybettiğini söyleyen Mehmet Balta, "Onların yapacağı evi beklemiyorum. Kasımda ev teslim edeceğiz dediler. Kasım bitti, aralık, ocak, oda geçti geldi şubat. Hala ortada ev yok. Böylede gidecek. Seçim kapıya dayanırsa gelir evleri verirler. Bizleri 20 metrekare yerde yaşamaya mecbur bıraktılar. Ailelerimiz kalabalık, sığmakta zorlanıyoruz. sürecin hızlandırılması gerekir. Seçim ağzında ev verirlerse ben bunlara oy vermem. Bak ben emekliyim doğru dürüst maaş vermeyen adamlara oy verir miyim?" dedi.

Deprem konutları seçim malzemesi olmasın!

Evler Şubat'a kalmamalıydı

Evlerin teslimi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beklendiğini düşünen Enver Bilici, "Devletimiz evleri büyük hızla yapıyor ama teslimi bu kadar geciktirmeleri doğru değil Vatandaşlar konteynerlerde kışı geçiriyorlar. Bu soğuklardan önce konutların verilmesi gerekirdi. Kasım ayında verilecek denilen evler şubata hatta marta kalmamalıydı" ifadesini kullandı.

Deprem konutları seçim malzemesi olmasın!

Ben kışı geçirdikten sonra evi ne yapayım?

Deprem konutlarının kışa girilmeden verilemesi gerektiğini ifade eden Mustafa Meral, "6 Şubat depremlerinde evimizi kaybettik. Şu anda başka bir evdeyiz. Bizim evlerimiz ne olacak ne zaman yapılacak belli değil. Bari başkalarının evlerini verseler Malatya'da 100 bin vatandaş şu anda konteyner kentlerde yaşıyorlar. Bu vatandaşlara yazık günah. Devletimizin bu vatandaşların hallerini görmesi lazım. Kaç aydır ev teslim edeceğiz diyorlar ortada bir sey yok. Kura diyorlar ne zaman nasıl olacağı belli değil. Lütfen yetkililer bizlerin sesini duysun bizleri daha fazla mağdur etmesinler" açıklamasını yaptı.