Malatya'da 'Ahde-Vefa' var!

6 Şubat depremlerinden en çok hasar alan Malatya'da, Filistin halkı unutulmadı. Acıbadem konteyner kentte kalan kadınlar,  Gazze'ye yardım edebilmek için 'Ahde-Vefa Kermesi' düzenledi.

Malatya'da 'Ahde-Vefa' var!

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'ya depremin ardından dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Filistin halkı da yardımda bulundu.  Depremin üzerinden bir yıla yakın zaman geçerken Malatyalılar kendilerine yardım eden Filistin halkını unutmadı.

Malatya'da 'Ahde-Vefa'var!

Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürlüğü öncülüğünde bir araya gelen Kaynarca, İkizce, Cemal Gürsel, Samanköy, Malet, Manas, Rönesans, Bağcılar, Selçuk Ecza, Medicana ve Teknokent Konteyner Kent sakinleri Acıbadem Konteynerkentte Filistin yararına Ahde -Vefa Kermesi düzenledi. Düzenlenen kermeste elde edilecek gelir, İsrail'in soykırım yürüttüğü Gazze'ye  bağışlanacak.  

Malatya'da 'Ahde-Vefa'var!

6 Şubat'ta Filistinli kardeşlerimiz buraya yardım ettiler

Düzenlenen etkinlikle ilgili konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sait Çeçen, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız Malatya İl Müdürlüğü Psiko-Sosyal Destek ekibimiz ve konteyner alanında kalan kadınlarımızın işbirliğiyle Ahde-Vefa Kermesi düzenledik. 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde yaşanan büyük felakette Filistinli kardeşlerimiz, buradaki kardeşlerimize vatandaşlarımıza yardımda bulundular.   Bu gün de buradaki annelerimiz, kadınlarımız onlara bir vefa borcu olarak, kendilerine gönderilen yardıma karşılık vefa borcu olarak o güzel duygularla Filistinlilere bir kermes düzenlediler. Burada elde edilen maddi katkıyı Filistinlilere gönderecekler. Maddi bir gelir elde edilip gönderilecek ama daha önemlisi, buradaki insanların bu güzel duygu ile, bu vefa borcu ile işbirliğiyle bizim koordinemizde bu güzel duyguyu yansıtmaları olacak. Emek veren başta çalışma arkadaşlarım ve katkı sunan annelerimizi canı yürekten kutluyorum. Bu duyguların her zaman hâkim olması temennisiyle Filistin’deki zulüm altındaki kardeşlerimizin de bu durumdan bir an önce kurtulmalarını rabbimden niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Malatya'da 'Ahde-Vefa'var!