Denizi Olmayan Malatya Balık Üretiminde Lider
Ana-Süm-Der Malatya Şube Başkanı, Su Ürünleri Mühendisi Faruk Geçen, Malatya'da 55'i aşkın kara ve kafes tesisinde yıllık 7 bin ton alabalık ve somon üretildiğini belirterek, kamu, üniversite ve özel sektör el ele verip Malatya'nın, Elazığ'la birlikte su ürünlerinde bölgesel bir güç haline gelebileceğini söyledi.
“Kamu, üniversite ve üretici el ele vermeli”
Sektörün daha ileriye taşınması için iş birliğinin şart olduğunu belirten Geçen, özellikle İl Tarım ve üniversitelerin rolüne dikkat çekti.
Geçen; “Gerek İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün, gerekse üniversitelerimizin yoğun ve faydalı çalışmaları Malatya’yı çok daha iyi yerlere taşıyacaktır. Ancak bu noktada üretimin, üreticinin ve yatırımcının daha fazla desteklenmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme