Denizi Olmayan Malatya Balık Üretiminde Lider
Ana-Süm-Der Malatya Şube Başkanı, Su Ürünleri Mühendisi Faruk Geçen, Malatya'da 55'i aşkın kara ve kafes tesisinde yıllık 7 bin ton alabalık ve somon üretildiğini belirterek, kamu, üniversite ve özel sektör el ele verip Malatya'nın, Elazığ'la birlikte su ürünlerinde bölgesel bir güç haline gelebileceğini söyledi.
“Yeni tesislerin önü açılmalı”
Mevcut işletmelerin ve yeni yatırımların desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Geçen, “Karada ve barajlarda yeni işletmelerin önünün açılmasını, hâlihazırda faaliyet gösteren tesislerin ise daha güçlü şekilde desteklenmesini bekliyoruz. Bu sektör büyürse Malatya kazanır, bölge kazanır” diye konuştu.
Bakmadan Geçme