Denizi Olmayan Malatya Balık Üretiminde Lider
Ana-Süm-Der Malatya Şube Başkanı, Su Ürünleri Mühendisi Faruk Geçen, Malatya'da 55'i aşkın kara ve kafes tesisinde yıllık 7 bin ton alabalık ve somon üretildiğini belirterek, kamu, üniversite ve özel sektör el ele verip Malatya'nın, Elazığ'la birlikte su ürünlerinde bölgesel bir güç haline gelebileceğini söyledi.
Geçen; “2012 yılında tesislerimizi kurduk. Bugün itibarıyla Yeşilyurt Beylerderesi mevkisinde 5 milyon yavru üretimi, Malatya Kale ilçesi Karakaya Barajı’nda ise 200 ton alabalık üretimi yapıyoruz. Üretimimizle hem Malatya’ya hem de Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
“Balık, dünyada vazgeçilmez bir gıda”
Su ürünlerinin küresel ölçekte stratejik bir gıda haline geldiğini ifade eden Geçen, Türkiye’nin bu alanda önemli bir noktaya geldiğini söyledi.
Geçen; “Balık üretimi ve yetiştiriciliği dünyada vazgeçilmez bir gıda alanı haline geldi. Türkiye bu alanda ciddi bir ivme yakaladı. Hemen yanı başımızda Elazığ’ın sektördeki liderliği ortadayken, Malatya olarak bizim de çok büyük bir potansiyelimiz var” dedi.
Bakmadan Geçme