Denizi Olmayan Malatya Balık Üretiminde Lider
Ana-Süm-Der Malatya Şube Başkanı, Su Ürünleri Mühendisi Faruk Geçen, Malatya'da 55'i aşkın kara ve kafes tesisinde yıllık 7 bin ton alabalık ve somon üretildiğini belirterek, kamu, üniversite ve özel sektör el ele verip Malatya'nın, Elazığ'la birlikte su ürünlerinde bölgesel bir güç haline gelebileceğini söyledi.
Geçen; “Malatya genelinde yaklaşık 25 adet kara tesisi ve 30 adet kafes tesisi bulunuyor. Yıllık bazda 7 bin ton alabalık ve somon üretimi gerçekleştiriliyor. Bunun yanında yaklaşık 10 milyon adet yavru balık üretim kapasitemiz mevcut. Bu rakamlar, Malatya’nın su ürünleri açısından ne kadar ciddi bir potansiyele sahip olduğunu açıkça gösteriyor” dedi.
“2012’den bu yana üretimin içindeyiz”
Kendi yatırımlarına da değinen Geçen, uzun yıllardır sektörün sahasında olduklarını belirtti.
Bakmadan Geçme