Denizi Olmayan Malatya Balık Üretiminde Lider
Ana-Süm-Der Malatya Şube Başkanı, Su Ürünleri Mühendisi Faruk Geçen, Malatya'da 55'i aşkın kara ve kafes tesisinde yıllık 7 bin ton alabalık ve somon üretildiğini belirterek, kamu, üniversite ve özel sektör el ele verip Malatya'nın, Elazığ'la birlikte su ürünlerinde bölgesel bir güç haline gelebileceğini söyledi.
Elazığ Günebakış’ta yer alan habere göre, Malatya’da su ürünleri sektörünün mevcut durumu, potansiyeli ve geleceğe yönelik hedefleri Ana-Süm-Der (Anadolu Su Ürünleri Mühendisleri Derneği) Malatya Şube Başkanı, Su Ürünleri Mühendisi Faruk Geçen ile konuştuk. Geçen, hem Malatya’nın üretim kapasitesine hem de sektörün yapısal sorunlarına dikkat çekti.
“Malatya’da 55’in üzerinde su ürünleri tesisi var”
Malatya’daki mevcut tabloyu rakamlarla özetleyen Faruk Geçen, kentin su ürünleri üretiminde azımsanmayacak bir noktada olduğunu vurguladı.
Bakmadan Geçme