Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Malatya istedi Adıyaman aldı
Malatya'nın yıllardır süregelen hızlı tren beklentisi bir kez daha ertelenmiş görünüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adıyaman'da yaptığı açıklamada, Gölbaşı–Adıyaman–Kahta Hızlı Demir Yolu'nun proje çalışmalarının tamamlandığını duyurması, Malatyalıların gözünü yeniden Ankara'ya çevirdi.
Adıyaman’a Hızlı Tren Gidiyor
Malatya gibi yıllardır hızlı tren bekleyen bir diğer il komşu şehir Adıyaman. Ancak Adıyaman’a bir dizi ziyaretler ve 350 bininci afet konutu kura çekimi, anahtar teslimi ve yapımı tamamlanan yatırımların toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hızlı tren müjdesini de verdi. Başkan Erdoğan, programda yaptığı açıklamada, Adıyaman’ın yıllardır beklediği Gölbaşı-Adıyaman- Kahta Hızlı Demir Yolu’nun proje çalışmalarının sona erdiği söyledi.
Malatya Daha Ne Kadar Bekleyecek?
Adıyaman’a verilen bu net takvim, Malatya’da ise yeniden soru işaretleri doğurdu. Malatya’nın hızlı tren hayalinin ne zaman gerçeğe dönüşeceği belirsizliğini korurken, kamuoyunda temel soru giderek daha yüksek sesle dile getiriliyor: “Adıyaman’a hızlı tren geliyorsa, Malatya bu tren için daha ne kadar bekleyecek?”
Bakmadan Geçme