Çığlık, Salvador Dali, Frida Kahlo, Mona Lisa, Van Gogh ve Kaplumbağa Terbiyecisi bar oynadı

Erzurum'da bir öğretmen ve iki öğrencisi dünyaca ünlü isimleri Erzurum halk oyunu barda buluşturdu, yağlı boya tablosunda bir araya getirdi.

Çığlık, Salvador Dali, Frida Kahlo, Mona Lisa, Van Gogh ve Kaplumbağa Terbiyecisi bar oynadı

Uzun yıllardır öğrencilerine özgün ve Erzurum kültürünü tanıtma adına orijinal fikirler üretme fırsatı veren Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi’nin yıl sonu sergisinde yine dikkat çeken eserler ortaya konuldu. Serginin en gözde ve dikkat çeken eseri ise Resim Öğretmeni Yakup Dursun, öğrencileri Fadime Karadeniz ve Gayenur Varhan’ın fırçasında 4 aylık bir emekle tuvale yansıyan çalışma oldu.

Son yıllarda Erzurum konseptli eserle öğrencileri kültür ve sanata daha fazla yakınlaştırmayı hedeflediklerini anlatan Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Yakup Dursun, "Öğrencilerimle birlikte bu defa Edvard Munch’ın Çığlık’ını, Frida Kahlo’yu, Salvador Dali’yi, Leonardo Da Vinci’nin ünlü portresi Mona Lisa’yı, Van Gogh ve Osman Hamdi’nin Kaplumbağa Terbiyecisi’ni bir araya getirdik. Erzurum halk oyunlarının önemli bir unsuru olan bar oyununda resmettik. Mekan olarak Atatürk anıtının da bulunduğu Havuzbaşı’nı tercih ettik.” dedi.

Fadime Karadeniz ve Gayenur Varhan da öğretmenlerinin fikriyle dünyaca ünlü renkli isimleri Erzurum Halk Oyunu kıyafetleriyle bar oynarken resimlediklerini belirterek, “Çizerken büyük keyif aldık. Kültürümüzü ve geleneklerimizi farklı bakış açılarıyla herkese ulaştırmak istedik” dedi.