Büyük fedakârlık

Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Cihat Arslan basın mensuplarıyla bir araya gelecek. Yeni yönetimin önünü açma adına sözleşmesini fesih eden ve yeni bir anlaşmaya imza atan Arslan'ın belirsizliğin olduğu süreçte genç oyunculara cebinden harçlık verdiği ortaya çıkmıştı.

Büyük fedakârlık

Spor Toto 1.Lig ekibi Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Cihat Arslan, Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri’nde gazetecilerle bir araya gelerek, süreç hakkında değerlendirmelerde bulunacak. Sıkıntılı sürece karşın sözleşmesini feshetmeyen ve takımı yeni sezona hazırlayan Arslan, son yapılan genel kurul öncesi göreve gelecek yeni yönetimin önünü açma adına sözleşmesini feshetmişti. Yeni yönetim, tecrübeli teknik adamın geçmiş alacaklarını ödeyerek, yeni sözleşme imzaladı. Takımını yeni sezona hazırlayan Arslan, şu ana kadarki süreçle ilgili basına değerlendirmede bulunacak. 

Cebinden para verip, antrenmana çıkarttı 

Kulüp Başkanı Ahmet Yaman, tecrübeli teknik adamla ilgili “Göreve geldiğimizde hocamızın burada elektriksiz, susuz kaldığını, makarna ve yoğurt yiyerek göreve devam ettiğini öğrendik. Futbolculara kendi cebinden harçlık vererek antrenmana çıkardığını da gördük. Hocamıza minnettarız, çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun, bundan sonra hocamıza gereken değeri vereceğiz. Hocamızla yeni sözleşmemizi yaptık. Hocamızla devam ediyoruz” açıklamasını yapmıştı. 

Hocanın beklentileri gerçekleşmedi

Takımın teknik patronu Cihat Arslan daha önce basına verdiği demeçte şunları söylemişti: “Sosyal medyada ‘dik durmaya, çalışmaya devam’ imajı vermeye çalışıyorum. Gerçekten de öyle olması lazım. Transfer tahtası açılmasın istiyorum. Transfer tahtası açılmasa da şampiyonluğa oynayabiliriz. Mustafa ve Tetteh’i de satsak şampiyonluğa oynayabiliriz. Karim, Campi, Dicko, Kenan, Barış ve Buğra geri gelirse, elimizde Abdulsamed, Philip, Jospin var. Kiralıktan gelen iyi oyuncularımızla, altyapıdan Malatya’mızın öz değerleri var. 1.Lig’de mücadele edebilecek bir kadromuz bulunuyor. Oyuncu olarak ümitsiz bir tablomuz yok. Yönetimsel, sahiplenilme anlamında ümitsiz bir tablo var. Bunu kamuoyunun bilmesi lazım, buradaki çocuklar bize ümit veriyor. Ama şu an için Malatya’nın içi bize ümit vermiyor.” O süreçten sonra Tetteh bedelsiz olarak Hull City’e, Mustafa ise 14 milyon TL ve bir sonraki satıştan yüzde 15 pay ile Gaziantep Futbol Kulübü’ne transfer oldu. Karim, Campi, Dicko, Kenan ve Barış transferleri gerçekleşmezken, takım iki hazırlık maçı oynadı. Elindeki mevcut kadroyu gören tecrübeli çalıştırıcı, takımını en iyi şekilde sezona hazırlamaya çalışıyor.