'Bu şehrin ışıklarını her beraber yakacağız' dediler! Şehri karanlığa gömdüler

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 6 Şubat depremlerinin üzerinden 9 aydan daha fazla süre geçmesine rağmen şehrin ışıklarının yanmadığından sitem etti. Sadıkoğlu, özellikle billboardlarda 'Şehrin ışıklarını beraber yakacağız' diyenleri eleştirerek, 'Malatya'yı karanlığa mahkum ettiler' dedi. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Bu şehrin ışıklarını her beraber yakacağız' dediler! Şehri karanlığa gömdüler

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya’nın karanlığa mahkum edildiğini belirterek, şehrin ara sokakları bir yana ana caddelerin zifiri karanlık olduğunu söyleyerek, “Bu şehrin insanı aylardır devam eden bu umursamazlığı hak etmiyor.  Algıyı, kişisel rantlarınızı, seçim çalışmanızı bir kenara bırakıp memleketin sorunlarına odaklanın” dedi. 

‘Şehri düzelttik demeyle bu şehir düzelmez’

Sadıkoğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Burası milli egemenlik yani yukarı emek dediğimiz ana caddemiz. Ana arter caddemiz. Bu şehrin karanlık sokaklarında bir tek açık olan iş yerlerinin ışığı bir de araç ışığından hariç bir tane lamba ve aydınlatma göremiyoruz. Özellikle billboartlar da ‘Şehrin ışıklarını beraber yakacağız' diyenler, şehrin ana merkezi olan caddelerde bile ışıkların karanlığın içerisinde insanları boğdular. Şu şehirde gece yarısı vardiyadan gelen bir bayanın özellikle bu caddeden nasıl geçeceğini hiçbir şekilde ifade edemezler. Vicdan da kabul etmez. Ki bura ana artel cadde. Bir de ara sokakları düşünün. Nasıl evine gideceğinin bir şekilde varın muhasebesini yapın. Korumalarla dolaşanlar bunu bilmezler. Her şeyi düzelttik algısı yapanlar daha bugün sekiz ayda daha bir ışıklandırmayla ilgili bir çaba göstermemişler. Geleni gideni süslü caddelerde gezdirip biz bu şehri düzelttik demeyle bu şehir düzelmez” diye konuştu. 

‘Şirinbaba rolüne soyunmayın’

“Bu depremden sonra bir çivi çakmadınız. Çakmamaya da devam ediyorsunuz” diyerek sözlerine devam eden Sadıkoğlu, “İşte buradaki ışıklandırmada en bariz örneği. Algıyla süslemelerle şehirde bugüne kadar tek kişiyle gezerken bugün sadece iki üç kişiyle gezip şehirde Şirinbaba rolüne soyunmayın. En basit kandırmayı yapamayanlar biz olmasak bu şehir ayağa kalkamaz diyorlar. Bir ışıklandırmayı yapamıyoruz. Sekiz ay geçmiş. Algıyı boş verin. Seçim çalışması yapmayı boş verin. Kişisel rantlarınızı boş verin. Memleketi ayağa kaldırın. Kaldırmadığınız her süreçte elimiz yakanızda olacak” ifadelerini kullandı.