- Haberler
- Gündem
- Bilirkişi Raporu Açıklandı: Hatalar Zinciri Deprem Felaketine Sürükledi... 11 Yıl 3 Ay Hapis Cezası
Bilirkişi Raporu Açıklandı: Hatalar Zinciri Deprem Felaketine Sürükledi... 11 Yıl 3 Ay Hapis Cezası
Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan ve 6 kişinin yaşamını yitirdiği Dursun Apartmanı'na ilişkin davada 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan binanın fenni mesulü Süleyman Dursun hakkındaki gerekçeli karar hazırlandı.

"Binanın tümünde 3 adet kolon hariç kolonların tümünde boyuna donatı yetersizliği olduğu ve minimum donatı şartının sağlanmadığı, kirişlerde boyuna donatılar açısından yetersizlikler olduğu, inşa sürecindeki bu hataların yapılmaması, düzeltilmesi ve giderilmesinin teknik uygulama sorumlusu olan sanığın sorumluluğunda olduğu, yapım tarihindeki yönetmelikte dahi belirtilen asgari şartları taşımayan inşaatın bu şekilde tamamlanmasının deprem sonrası yıkım sonucunu ortaya çıkardığı sonucuna varılmıştır."
Sanığın çatı ve terasla ilgili iddialarının baştan beri var olan ve asıl yıkıma sebep olan teknik ve taşıyıcı sistem eksikliklerinden kaynaklı sorumluluğunu ortadan kaldırmayacağı belirtilen kararda, şunlar kaydedildi: