• Haberler
  • Gündem
  • Bayram Taşkın'dan Teze Cami müjdesi: Eylül bitmeden ibadete açılacak

Bayram Taşkın'dan Teze Cami müjdesi: Eylül bitmeden ibadete açılacak

6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören ve aslına uygun şekilde yeniden inşa edilen Teze Cami'de çalışmalar sona yaklaştı. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, caminin çevre düzenlemesinin tamamlanmasının ardından eylül ayı bitmeden ibadete açılmasının planlandığını açıkladı.

Haberin Özeti

  • Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, 6 Şubat depremlerinde hasar gören Malatya Teze Cami'nin eylül ayı bitmeden ibadete açılacağını müjdeledi.
  • Caminin iç bölümündeki çalışmalar büyük ölçüde tamamlanırken, çevre düzenlemesinin de eylül ayında bitirilmesi hedefleniyor.
  • AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, caminin özgün mimarisine uygun yeniden inşa edildiğini belirterek, Malatya için önemini vurguladı.

Malatya’da 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören ve aslına uygun şekilde yeniden inşa edilen Teze Cami’de çalışmaların son aşamasına gelindi. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, caminin iç bölümündeki çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını belirterek, eylül ayı bitmeden ibadete açılmasının planlandığını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan ile birlikte yeniden inşa çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen Teze Cami’de incelemelerde bulundu. Taşkın ve Babacan’a incelemeleri sırasında Emlak Konut Uygulama Müdürü Yunus Emre Demirkıran ile Şantiye Şefi Mustafa Sezer eşlik etti.

Caminin iç ve dış bölümlerini gezen Taşkın, tamamlanan çalışmalar ile devam eden çevre düzenlemesi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bayram Taşkın'dan Teze Cami müjdesi: Eylül bitmeden ibadete açılacak

“Eylül ayı bitmeden camimizi açmayı planlıyoruz”

Teze Cami’de çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, caminin iç bölümündeki imalatların tamamlandığını, yalnızca pencere çevrelerindeki nakış çalışmalarının küçük bir bölümünün kaldığını ifade etti.

Taşkın, çevre düzenlemesinin de eylül ayı içerisinde tamamlanmasının planlandığını belirterek, “İnşallah eylül ayı bitmeden camimizi hep birlikte açacak ve burada namaza duracağız. Malatya’mızın özlemle beklediği Teze Cami’ye 3,5 yılın ardından yeniden kavuşacak olmasının heyecanını yaşıyoruz. Şimdiden şehrimize hayırlı olsun. Biz de bu günü sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

Bayram Taşkın'dan Teze Cami müjdesi: Eylül bitmeden ibadete açılacak

Teze Cami’de son hazırlıklar

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan da Teze Cami’nin özgün mimarisine uygun şekilde yeniden inşa edildiğini belirterek, caminin iç bölümündeki çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Caminin halısından süslemelerine kadar tüm detayların planlandığını aktaran Babacan, yapının eylül ayı sona ermeden ibadete açılmasının hedeflendiğini ifade etti. Babacan ayrıca caminin çevresindeki ticarethane, ofis ve peyzaj çalışmalarının da eş zamanlı olarak tamamlanacağını kaydetti.

Emlak Konut Uygulama Müdürü Yunus Emre Demirkıran ise Merkez 1 Projesi kapsamında 5 bin 700 bağımsız bölüm bulunduğunu, bunların 4 bin 200’den fazlasında inşaat çalışmalarının tamamlandığını bildirdi. Demirkıran, kalan bağımsız bölümlerin de eylül ayı sonunda anahtar teslimine hazır hale getirilmesinin planlandığını söyledi.

Bayram Taşkın'dan Teze Cami müjdesi: Eylül bitmeden ibadete açılacak

Özgün taşları yeniden kullanıldı

Şantiye Şefi Mustafa Sezer de 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören Teze Cami’nin kontrollü şekilde söküldüğünü ve zemin iyileştirme çalışmalarının ardından yeniden inşa edildiğini belirtti.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme