Asgari ücretlinin faturası düşecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalara göre, elektrikte ve doğalgazda dar gelirliler için sağlanan yüzde 50'lik destek artırılacak. Geliri yüksek olanlar ise bu destek kapsamından çıkarılacak.

Asgari ücretlinin faturası düşecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl Karadeniz’de doğalgaz keşfi sonrası 1 yıl boyunca konutlarda kullanılacak aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen doğalgazın ücretsiz olarak verileceğini duyurmuştu.

Asgari ücretlinin faturası düşecek!

Bu uygulama kapsamında, milyonlarca haneye 1 yıl boyunca doğalgaz faturalarında önemli bir indirim sağlanmış oldu.

Asgari ücretlinin faturası düşecek!

Vatandaşlar aynı uygulamanın tekrar gündeme gelip gelmeyeceğini merak ederken, Milliyet'te yer alan habere göre, “sosyal tarife” düzenlemesi ile gerçekten ihtiyaç sahibi olan hanelere yönelik yeni bir destek mekanizması kurgulanıyor.

Geliri yüksek kesimler destekten yararlanamayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalara göre, doğalgaz ve elektrik maliyetlerine karşı tüm kesimlerin desteklenmesi yerine, ihtiyaç sahiplerine odaklanan bir sisteme geçiş yapılacak.

Asgari ücretlinin faturası düşecek!

Elektrikte ve doğalgazda yaklaşık yüzde 50’lik sübvansiyon(Para yardımı) dar gelirli kesim için genişletilirken, geliri yüksek kesimler destek kapsamından çıkarılacak.

Asgari ücretlinin faturası düşecek!

Yapılacak düzenleme ile asgari ücretlinin ödediği fatura ile yüksek enerji tüketimi olan bir yazlık konutun faturalandırılmasının farklılaştırılması, maliyet bazlı ücretlendirme öngörülüyor.

Asgari ücretlinin faturası düşecek!

Bu kapsamda halihazırda elektrikte uygulanan kademeli tarifedeki sınır miktarlarının değiştirilmesi, desteklemeden yararlanan hane sayısının artırılması planlanıyor. Doğalgazda da belli bir mekanizmayla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi hane sayısının kapsamının genişletilmesi gündemde. Böylece, enerji maliyetlerinin otomatik olarak tüm kesimlere yansıtılmaması yerine, düşük gelirli hanelere odaklanacak sübvansiyonun, yüksek gelir grubuna yapılacak faturalandırmayla karşılanması planlanıyor.