Karademir, Malatya için STK'ların önemine değindi

Ankara Malatya Dernekler Federasyonu (AMDF) Başkanı Kamil Göksu ve beraberindeki heyet, Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir'i ziyaret etti. Görüşmede deprem sonrası Malatya'ya dönüş ve destek çalışmaları ele alındı.

Karademir, Malatya için STK'ların önemine değindi

Ankara Malatya Dernekler Federasyonu (AMDF) Genel Başkanı Kamil Göksu, Ankara Pütürgeliler Derneği Başkanı Güzin Koçak, Ankara Battalgazililer Derneği Başkanı Naki Dikbaş ve Mahmut Cücemen ile birlikte Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir’i Ankara’daki ofisinde ziyaret etti. Ziyarette, deprem sonrası Malatya’dan Ankara’ya yerleşen hemşehrilerin durumu ve Malatya’ya dönüş konuları masaya yatırıldı.

AMDF Başkanı Kamil Göksu, Malatya'dan göç edenlerin memleketlerine dönme arzusunu vurgulayarak şunları söyledi: “Özellikle deprem döneminde Malatya’dan Ankara’ya yerleşen hemşerilerimizin gönüllerinin, akıllarının Malatya’da olduğunu ve bir an önce memleketlerine dönmek için sabırsızlandıklarını biliyoruz. Onların burada daima bir ayağı var, ama Malatya’ya olan bağlılıkları hiçbir zaman azalmadı.”

Pütürgeliler Derneği Başkanı Güzin Koçak da Malatya'nın özleminin Ankaralı Malatyalılar arasında yoğun bir şekilde hissedildiğini belirtti. Koçak, “Ankara’da ve diğer illerde bulunan Malatyalı hemşerilerimizin şehirlerine sahip çıkmalarını istiyoruz. MAGİNDER Başkanı Salih Karademir’in depremin ilk gününden itibaren yapmış olduğu çalışmalara şahidiz. Bu anlamda her zaman MAGİNDER’e destek olmak için Ankara’dan her türlü organizasyona katkı vereceğiz” ifadelerini kullandı.

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir ise derneklerin Malatya’nın yeniden ayağa kalkması için üstlendikleri rolün önemine değinerek, “Ankara’daki Malatyalı derneklerle her zaman istişare ve işbirliği içinde olacağız. Malatya’nın yeniden ayağa kalkması için bütün STK’ların birlik içinde çalışması gerekiyor. Deprem sonrası yapılan tüm çalışmalarda hemşehrilerimizin desteğini görmek bizim için büyük bir güç kaynağı” dedi.

Ziyaret sırasında, Malatya’nın geleceği için yapılması planlanan projeler ve yardımlar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Başkanlar, Malatya’nın yeniden inşa sürecinde dayanışma ve ortak çalışma vurgusu yaparak toplantıyı sonlandırdılar.