Vali muhtarları dinledi

Malatya Valisi Aydın Baruş, Yeşiltepe Mevkiinde bulunan Cumhuriyet, Atatürk ve Gazi Mahalle Muhtarlarını ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Vali Baruş, 'Mahallerimizi tam güvenli, yaşanabilir mahalleler haline getirebilmek amacıyla muhtarlarımızı dinleyeceğiz' dedi.

Yeşiltepe bölgesine gerçekleştirilen ziyarette Vali Baruş'a, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürü eşlik etti. Mahallenin sorunlarını dinleyen Baruş, yaşanan sorunlarını tespit edeceklerini belirterek, sorunların çözümü noktasında hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Toplantının açılışında konuşan Atatürk Mahallesi Muhtarı ve Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şahbaz, ziyaretten duyduğu memnuiyeti dile getirerek, Sayın Valimizin Cumhuriyet, Atatürk ve Gazi Mahallerinde bizleri ziyaret ederek, mahallelerimizle ilgili sorun ve sıkıntıları dinleyecek. Çözüm noktasında problemlerde kendilerinden inşallah destek alacağız” diye konuştu.

Vatandaşlarımıza kulak vermek lazım

Muhtarlar toplantısında sorunların dile getirildiğini ifade eden Vali Aydın Baruş ise, “Her ilçede muhtarlar toplantısı yapıyoruz. Özellikle asayiş ve güvenlik noktasında aksayan noktalar varsa bunları ele almak. Mahallerimizi tam güvenli, yaşanabilir mahalleler haline getirebiliriz amacıyla muhtarlarımızı dinleyeceğiz. Yaşanan sorunları tespit edeceğiz. Bu sorunların çözümü noktasında muhtarlarımızla el ele vererek nasıl stratejiler, çözümler geliştirebiliriz bunları ele alacağız. Yeşiltepe mevki tabi çok sayıda vatandaşımızın yaşadığı bu üç mahallede hakikaten huzur ve güvenliğin yerinde olduğu mahallerimiz. Özellikle dışardan gelen vatandaşların mahalleyi rahatsız etmemesi ve bu noktada belediyelerimizle beraber ele alacağımız noktalar önemli. Sorunların çözümü için hep birlikte hareket etmek lazım. Vatandaşlarımıza kulak vermek lazım. Onun sesini dinlemek lazım. Bunu yapmadığımız zaman tek başına geliştirdiğiniz çözümler yetersiz kalabilir. Bu anlamada bugünkü ziyaretim inşallah amacına ulaşmasını diliyorum” dedi.

2019'da bu mahallelerimizdeki suç oranlarında azalma var

Bir gazetecinin Yeşiltepe de yer alan mahallelerin Suriyelilerle olan sorunları ile ilgili soruya cevap veren Vali Baruş, Milletimizin büyük bir insanlık örneği vererek, Suriye'den gelen ve zor durumda olan kardeşlerimize her türlü yardımı yaptığını kaydetti. Baruş, “Onların mahallelerimizde ikamet etmelerine, yaşamalarına imkan veriyoruz. Burada önemli olan, mahalle halkı ile uyum içerisinde yaşaması. Burada özellikle çocukların eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Bugün Malatya'da, Suriyeli ailelerin çocuklarının eğitime devam etme oranı yüzde 80 civarında ki bu çok önemli bir rakam. Ayrıca bildiğiniz gibi, Suriyeli kardeşlerimizin barındıkları kampımız, o kampta da huzurlu bir ortam var. Burada önemli olan, karşılıklı anlayış içerisinde yaşamı ve ortak hayatı devam ettirmek. Ama tabi ki, burada olan mahalle halkına hiç kimsenin rahatsızlık ve huzursuzluk vermesini de istemiyoruz. Bu noktada da zaten İç işleri Bakanımızın açıklamaları var. Eğer suça karışan, insanlarımızı rahatsız edecek kişiler varsa biz bunları zaten işlem yaptıktan sonra, göç idaresi ile birlikte sınır dışı işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Tabi burada muhtarlarımızı da dinliyoruz. Muhtarlarımızın da önemli tespitleri, huzursuzluğa neden olan şahıslar varsa onlar konusunda da gerekeni gecikmeden yerine getiriyoruz ama şimdiye kadar çok ciddi bir olay ile karşılaşmadık. Emniyetimizin verdiği rakamlarda, Gazi mahallesinde 153, Atatürk Mahallesinde 35, Cumhuriyet Mahallesinde de 68 Suriyeli yaşamlarını devam ettiriyor. Gördüğümüz kadarıyla da bu çok yoğun bir oran değil. Kayıt dışı rakamlar içinde arkadaşlar çalışma yapacak. Bu noktada bizler tespitlerimizi yapar, burada kimlerin yaşadığı, huzur ve güvenliği tehdit edip etmedikleri noktasında çalışmalarımız devam edecek. 2019'da bu mahallelerimizde suç oranlarında azalma var, buda sevindirici. Dediğim gibi buradaki esas amaç, burada yaşayan insanlarımızın huzur ve güvenlik içerisinde yaşamlarını devam ettirmeleri. Emniyetimiz ve Muhtarlarımızla birlikte bunu gerçekleştirme amacındayız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme