Solucan gübresi üretiyor

Kale ilçesine bağlı Bağlıca Mahallesi sakinlerinden Adalet Aslan, ilçeye dönerek doğal solucan gübresi üretmeye başladı.

Kale ilçesi nüfusunda kayıtlı olan Adalet Aslan, uzun yıllar il dışında kaldıktan sonra solucan üretimine merak saldığını söyleyerek, bu merakını gidermek için solucan üretimine başladı. İlçe Kaymakamlığından kullanılmayan bir okulun bir sınıfında 500 bin civarında Kaliforniya cinsi Anadolu'ya ait bir solucan ile işe başladığını söyledi. 5-6 aylık bir çalışma sonucu yaklaşık 6 milyon solucan sayısında ulaştığını söyleyen Adalet Aslan, solucanlara zarar vermemek için adeta onları okşayarak yem vermesi ise dikkatlerden kaymayan hususlardan birisi oldu.

Kadınlarımıza bu işi öğreteceğim

Çevresine örnek olarak tamamen hobi halinde bu işe başladığını söyleyen Adalet Aslan, Kale ilçe Kaymakamı Mehmet Güder'e de teşekkür ederek, “Kaymakamımız sağ olsun. Konuyla çok ilgilendi. Elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştı. Çalışmalarımı da yakından takip ediyor. Kaymakamımızın amacı da doğal yaşama destek verirken, kadınların da ekonomiye katkı sunması yönünde görüş ve çalışmaları var. Ben kendisine özellikle yakın ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Adalet Aslan'ın eşi Yunus Aslan ise, “Eşim böyle bir işe merak sardı. Yaklaşık 5 yıl bütün yayınları araştırdı. Nasıl yetiştirilir, bu hayvanlar ne yer. Beslenmeleri nasıldır. Nasıl alınır nasıl pazarlanır. EN önemlisi doğal organik gübre nasıl elde edilir gibi çalışmalar yaptı. Ben de kendisine maddi ve manevi olarak destek verdim. Çalışmalarını ve başarılarını takdirle izliyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme