Metrekaresi 20 bin Tl

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir kar gütmeden kayısı ve buğdayın daha sağlıklı bir ortamda ticaretinin gerçekleştirilmesi için 2 yıl önce prestij proje olarak yapımına başlanan, 'Yeni Şire Pazarı ve Buğday Pazarı'ndaki dükkanlar değerinin çok üzerinde satışa çıkarıldı. 148 metrekare dükkânın yaklaşık 2 milyon bedelle satışa çıkarılması sonrası hem Şire Pazarı hem de Buğday Pazarı esnafı projeden çekiliyor.

Başka firmaya verildi

Kayısı ve buğday pazarı esnafının ticaret yapılabilmesi ve dükkan sahibi olabilmesi için Yeşilyurt ilçesi Yaka Mahallesinde yapımı tamamlanan, 'Yeni Şire Pazarı ve Buğday Pazarı'ndaki dükkanların satış bedelinin çok yüksek olması sonrası borsa üyeleri projeden çekildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi MESTON A.Ş'nin yapımını üstlendiği, 'Yeni Şire Pazarı ve Buğday Pazarı'nı daha sonra bir başka firmaya verildiği iddia edildi.

Esnaf projeden çekiliyor

Firma, yapımı tamamlanan, 'Yeni Şire Pazarı ve Buğday Pazarı'nda bulunan dükkanların fiyatlarını belirlemek için borsa üyelerini bilgilendirdi. Üyeler, 148 metrekare yapılan dükkanların fiyatların 700 bin TL civarında beklerken, firma 148 metrekare dükkanın fiyatını yaklaşık 2 milyon TL olarak açıkladı. Fiyatların aşırı yüksek olmasının şokuyla belediye yetkilileriyle görüşen borsa üyeleri, yetkililerin kendilerine, ‘Ülkedeki ekonomik sıkıntı ve daralmadan dolayı maliyetlerin yüksek olduğunu bu nedenle dükkân fiyatlarının arttığını' söylediler. Bakanlığın metrekaresine 5 bin lira değer biçtiği, 'Yeni Şire Pazarı ve Buğday Pazarı'ndaki dükkanların metrekaresinin 20 bin liraya yükselmesi dikkat çekiyor.

Bakmadan Geçme